“Uzay Kampı Türkiye” tarafından geçtiğimiz hafta, Dünya Koleji öğrencilerine uzay konuları hakkında bir tanıtım yapıldı. Öğrenciler tarafından ilgiyle karşılanan sunumda “Uzay Kampında” yapılan faaliyetler anlatıldı. Haziran ayında kampa katılacak olan Dünya Koleji öğrencileri kampta eğitim alacaklar.

 

NASA’lı uzmanlarla video konferans görüşmesi

 

Uzay Kampında Türkiye’deki derslerden bir bölümünde NASA’nın astronotlar için tasarladığı simülatörler anlatılıyor. Newton’un Hareket Yasası’nın anlamı olan, astronotların düşük yer çekiminde nasıl çalıştıklarını, uzayda egzersiz yapmanın önemini, astronotların neden uzay giysisi giymesi gerektiğini, uzayda topraksız ortamda nasıl bitki yetiştirildiğini, uzay mekiklerini koruyan ısı koruma sistemi anlatılarak öğrenciler bilgi sahibi oluyorlar. Üstelik özel programa katılanların uzaya gitmiş gerçek bir astronot ve kozmonotla tanışması ya da NASA’lı uzmanlarla video konferans görüşmesi yapması bile mümkün olacak.

 

Taşçıoğlu, “Kıvılcım oluşturmamız gerekir”

Okul Müdürü Serkan Taşcıoğlu, “Atatürk’ün İstikbal Göklerdedir’’ sözünü hatırlatarak öğrencilerin astronomi ve uzay bilimlerine olan meraklarını arttırmayı hedefledikleri belirtti. Uzay araştırmalarında gerçekleştirilecek bir adımın ülkemizi yeni ufuklara taşıyacağına dikkat çekti. Taşçıoğlu daha sonra çocukların ilk Türk astronotu olması için içindeki kıvılcımı oluşturmamız gerekir ifadelerini kullandı.  

Editör: Haber Merkezi