2007 yılından beri Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, çağdaş, eğitime yön veren kurumun hedefi ulusal değerlere bağlı, bilimsel düşünen, çevreye duyarlı, akademik ve sosyal sahalarda geliştirilmiş, alanlarında başarılı, lider ruhlu öğrenciler yetiştirmek.
Dünya Koleji, 11. Ve 12. Sınıflar sınav grubu olduğu için hafta içi ve hafta sonu akademik takviyeler, öğrenci koçları tarafından uygulanan bireysel çalışma planları, mesleki rehberlik hizmeti, TYT ve AYT sınavlarına uygun konu anlatımı ve soru çözümleri alanında uzman eğitim kadrosuyla öğrencilere hizmet verecek.
9. Ve 10. Sınıflarda Yurt dışı eğitim danışmanlığı ve uluslararası liderlik programlarıyla öğrencilere sadece Türkiye’de değil, yurtdışında da kendilerini ispatlama ve vizyonlarını oluşturma metotları sunacak olan Dünya Koleji, Yabancı Dil Yeterlilik Sınavları (TOEFL / TP – Goethe Institut – Cambridge Exams) ile öğrencilerin dil gelişimlerini en üst seviyeye çıkararak fikirlerini dünyaya açmalarını destekleyecek.

10. Sınıftan başlayarak Nova Scotia – Kanada öğrenci değişim programı ve Robert – Bosch Vakfı Almanya öğrenci değişim programı ile gerekli yeterliliğe sahip öğrenciler çift diploma hakkı kazanacaktır. Böylece diplomalarını aldıkları ikinci bir ülkede iş imkanlarına sahip olacaklar.
Değişen ve gelişen dünyada sadece akademik yeterliliğin geride kaldığının farkında olan Dünya Eğitim Kurumları, öğrencilerin sosyal, sportif, müziksel, kültürel yönlerini de geliştirmeye odaklanıyor.

Dünya Kolejinde Kültürel geziler ve öğrenci kamplarıyla öğrencilere vizyon kazandırıp TÜBİTAK ve proje yarışmalarına katılım sağlanacak.
TUTOR (üst sınıf öğrencilerinin alt sınıf öğrencilerine ders anlatması) ile akram eğitimini gerçekleştirmeyi planlayan kurum çeşitli öğrenci sempozyumlarına kapı aralayacak.
Mesleki Gölge çalışmalarıyla, İnovasyon ve Girişimcilik hizmetleriyle, toplum hizmeti projeleriyle kurumdan mezun her öğrencinin sosyal ve iletişim becerileri desteklenecek.
Kariyer günleri düzenleyerek öğrencilerin ülkemizdeki ünlü isimlerle buluşmasını sağlayacak olan Dünya Koleji, Karakter eğitimi ve uluslararası liderlik programı uygulayacak ve çalıştıkları sektörlerde yıldızı parlayan gençler yetiştirmeyi planlayacak.

Editör: Haber Merkezi