Ödemiş Müftülüğü Niyazi Kaya Kur’an Kursu öğreticileri Nurcan Kaplan ve Hacer Ürkmez Dünya kadınlar günü dolayısı ile Güven Düğün salonunda Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç’in konuşmacı olarak katıldığı “Kadının Kimliği” konulu konferans düzenlediler. Konferansa Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Vergi Dairesi Müdürü Hamza Cihaner, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mahmut Yeniay, Zekeriya Karabıyık, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Kurs öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program Kur’an okunması ile başladı, ilahilerin okunması ile devam etti.
Konuşmasını gerçekleştiren Ödemiş Müftüsü  Mustafa Bilgiç konuşmalarında, “Bizim toplumumuzda kadınlar yanlış değerlendirilmektedir. Dinimiz kadınları başımızın tacı yapmıştır. Kadın toplumların huzur ve mutluluğu, nesillerini devam ettirmeleri için Allah tarafından verilmiş bir imkân olarak görülmelidir. İyi eğitilmiş kadınların çocuklarına güzel değerleri benimsetip, manevi duygularla iyi derecede yetiştirerek, güven huzur ve kardeşlik duygularının oluşmasına, ülkenin kalkınmasına önemli derecede katkı sağlayacağı gerçeği görmezlikten gelinemez. Kadın insan olma açısından erkek gibidir. Bu konuda Cenab-ı Hak insanları tek bir nefisten yarattığını, (Nisa 4/24 ), kadın ve erkek, iman eder ve ibadet yaparlarsa cennete gireceklerini, küfredip isyan ederlerse cezalandırılacaklarını, (Nahl 16/97) erkek kadın, hiçbir çalışanın çabasını zayi etmeyeceğini, (Al-i İmran,3/195) belirtmiştir. Başka ayetlerde de, Müslüman erkek ve kadınlar ile mümin erkekler ve kadınlardan, itaat eden,  doğruluk sahibi, sabreden, Allah'a gönülden saygılı olan, sadaka veren ırzlarını koruyan, Allah'ı çok zikredenlere, bağış ve büyük bir mükâfat hazırladığını açıklamıştır.
İslam,  Arapların ve diğer milletlerin kadında bulunduğuna inandıkları uğursuzluk düşüncelerini ve kadından dolayı utanma duygularını tamamen yok etmiştir
İslam, erkeklerin ve kadınların kazandıklarından kendilerine birer pay olduğunu, vurgulayarak kadına mülkiyet hakkı tanımıştır.
İslam, kadını cehaletten kurtarmış, durumunu yükselterek şerefli kılmıştır. Eğitilmiş Müslüman kadınların eğitim ve öğretime büyük ölçüde katkı sağladıklarına dair islam tarihinde bir çok örnekler mevcuttur. Kısaca İslam dini, insanın, ana babasına iyilik etmesini tavsiye etmiş, özellikle, anasının onu zahmetle taşıdığı ve doğurduğu hususuna Kuran-ı kerimde dikkat çekerek kadınlara her durumda ikram edilmesinin gerektiğini ifade etmiştir.
Kadınlar günümüzde cinsel obje gibi görülmektedir. Adının yeri başların tacıdır. Cennet Anaların ayakları altındadır. Sizin en hayırlınız eşine en güzel davranandır. Kadınlar erkekler için, erkeklerde kadınlar için birer örtüdürler. Kadın ve erkek eştir, birbirlerinin yarımı gibi birlerini tamamlarlar.  Bir toplumun gelişmişliğini görebilmek için kadınların durumlarına bakılması yeterlidir.    Çocuğu doğurmak Annelik, karnını doyurmak ise Babalık değildir. İyi bir ebeveyn çocuğunu bilgi ve ahlak temelinde hayata hazırlar. Kadın olmadan ne medeniyet olur ne de uygarlık olur. Kadınlarımızın haklarını gözetmeden uygar bir toplum olamayız. Kadın olmadan erkek kendisini keşfedemez, kendisini bulamaz, kendisini bulamaz, kendisi de olamaz. Kadın olmadan insan saygıyı, şefkati ve fedakârlığı tecrübe edemez. Peygamber Efendimiz (s.a.v) “Sizin en hayırlınız ailesine ve eşine karşı hayırlı olandır” buyurmaktadır. İnsan haklarının özünü temelde kadın hakları oluşturur. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır. Kur’an da Cenabı Allah “Kadın erkek için, erke de kadın için bir elbisedir” buyuruyor. İslam kadın ve erkeği birbirleri için huzur bulma vasıtası olarak görür. Bir uygarlığın seviyesini ölçmek istiyorsanız, kadının hayat şartlarına bakınız. C. Allah Kur’an da: “Erkeklerin kadınlar üzerinde hakları olduğu gibi, kadınların da erkekler üzerinde hakları vardır” buyurmaktadır. Peygamberimiz (s.a.v) “Kadınların haklarını yerine getirme hususunda Allah’tan korkunuz! Zira siz onları Allah’ın emaneti olarak aldınız” buyurmaktadır. Peygamberimiz (s.a.v) “Sizin en hayırlınız, eşine ve çocuklarına karşı en hayırlı olanınızdır. Ve ben ehline karşı en hayırlı olanınızım” buyuruyor. Peygamberimiz (s.a.v) “Mü’minlerin iman bakımından en olgun ve en hayırlısı hanımına karşı en hayırlı olandır”. Peygamberimiz (s.a.v) “Cennet Anaların ayağı altındadır” buyurmaktadır” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi