Yerleşim birimi turizmin kalbi konumunda olmasının yanında, güneşin en güzel doğduğu yer olarak tanımlanmakta. Tatil anlamında yaşamın kıyısında sayılan sahil kasabası bayanlar ile daha değişik bir atmosferin yakalanmasını sağladığı söyleniyor. Bu düşüncede olan bir genç internetten anlaşma sağlayarak tatil bölgesinde buluşması beklerken, okul arkadaşını karşısında bulunca şok oldu. Lüks otellerin ve işletmelerin bulunduğu tatil beldesinde sabah kahvaltısının ayrı bir anlamı olmaktadır.

Turistlerin gözde mekânlarından olmasından dolayı mayıs ve eylül ayları boyunca şehrin limanına sürekli devasa yabancı gemiler ve yat tarzı deniz taşıtlarının yanaştığı görülmektedir. Bu ortamda yaşanacak macerasına atılan genç gelen arkadaşını daha önceden tanımanın verdiği rahatlıkla doyasıya tatil yaptığını ballandıra ballandıra anlattı. Durumdan şikayetçi olmayan bayan, arkadaşını görmekten memnun olduğunu söyledi.

Turizm alanları açısından ilk göze çarpan Meryem Ana kilisesi en çok ziyaretçi alan birim olduğu yetkilikler tarafından açıklandı. Turistlerin bu bölgeye dahi yanlarındakihizmeti verenler ile gelmesi dikkatlerden kaçmıyor. Tüm tatil sezonu boyunca turist akınına uğrayan yerleşim yerinde Akdeniz ikliminin görülmesi deniz turizmini olumlu anlamda desteklediğini göstermektedir.

Editör: Haber Merkezi