Ödemiş Rahmanlar Barajı Projesi’nin son durumu hakkında açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız; “ Efeler diyarı Ödemiş’in içme suyu problemini tarihe gömecek projede son aşamaya geldik. 2.3 km’lik isale hattını, 5 pompa içeren terfi istasyonunu ve 250 tonluk depo inşaatını tamamladık. Haziran ayı ile birlikte Ödemiş’e içme ve kullanma suyu vermeye başlayacağız” diye konuştu.

Tarlalara bu yaz bereket geliyor

Rahmanlar Barajı’nın 14 bin 950 dekar verimli tarım arazisine de can suyu vereceğinin altını çizen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “ Rahmanlar Barajı Sulama Projesi kapsamında 44.000 metre PE boru, 4500 metre de CTP boru döşedik. İnşaat tamamlanmak üzere. Son hazırlıklarımızı yapıyoruz. 2022 yaz sulama sezonu ile birlikte 14 bin 950 dekar araziye Rahmanlar Barajı’ndan su vermeye başlayacağız. Bölge üreticisine bereketli olsun” diye konuştu

Ödemişli üreticiye 30 milyon lira ek gelir

Aşırı tüketim ve kuraklık nedeniyle su problemi yaşanan K. Menderes Havzasına adeta hayat verecek olan baraj, 717 kişiye ek istihdam olanağı yaratırken, İzmirli çiftçilere 30 milyon lira ek gelir sağlayacak. Temelden yüksekliği 92 metre olan Rahmanlar Barajı 25 milyon 150 bin m3 su depolama kapasitesine sahip.

Editör: Haber Merkezi