HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
Ziyarette ön ödemeli, kartlı sayaç sistemi ve sulama projelerinin son durumu ön plana çıktı.

Küçük Menderes Sulama Birliği Başkanı Özay Kaptan ve Bayındır Sulama Birliği Başkanı İsmail Ekeroğlu, DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette hem Beydağ Sulaması hem de Bayındır’daki sulama projelerinde suyun eşit ve iktisatlı kullanımı için hidrantlara takılacak sayaç sistemlerinin gerekliliği vurgulandı. DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, bölgede sulama projelerine dair çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ve bunun yanında sayaçlı sistemler için de DSİ’nin hazırlıklarının sürdüğünü belirtti.

Sayaçlar, projenin tamamlanmasını bekleyecek
Küçük Menderes Sulama Birliği Başkanı Özay Kaptan, kardeş sulama birliği olarak bildikleri Bayındır Sulama Birliği Başkanı İsmail Ekeroğlu ile birlikte gerçekleştirdikleri ziyaretin son derece yararlı geçtiğine vurgu yaparak, “Beydağ Barajımızdaki su miktarına göre sulama planlamamızı yapacağız. Bu nedenle yağışlı geçmesi beklenen kış ve ilkbahar aylarını bekliyoruz. Ancak bir yandan da sulamadan herkesin eşit yararlanmasını sağlayacak, suyumuzu ve toprağımızı koruyacak ön ödemeli, kartlı sayaç sisteminin bölgemize kazandırılması için de temaslarımız sürüyor. DSİ Bölge Müdürümüz de ifade ettiler, DSİ sadece Beydağ Sulaması’nda değil bundan sonraki tüm sulama projeleri için bu sistemin kullanımını istiyor. Bizim Beydağ Sulama Projemiz tamamlanıp henüz DSİ’ye teslim edilmediği için sayaçlı sisteme geçiş için projenin tamamlanmasını bekliyoruz. Sağ sahil için çalışmalar sürüyor. Proje tamamlanınca DSİ’nin de desteğiyle sayaçlı sistem uygulanacaktır.

Takviye için ihale 21 Aralık’ta
Bizim için ümit verici ve önemli bir diğer gelişme ise su seviyesi en alt kotta olan Beydağ Barajı’na takviye projesi için DSİ’nin ihale tarihini belirlemesi oldu. 21 Aralık’ta Beydağ Barajı’na Beydağ’daki Tasavra başta olmak üzere diğer çaylardan su aktarılması için DSİ 2. Bölge Müdürlüğümüz ihaleye çıkacak. Bu projenin hayata geçirilmesi ile birlikte Beydağ Barajı’na Küçük Menderes’in yanı sıra farklı kaynaklardan da takviye sağlanmış olacaktır. Bademli’den de Beydağ Sulaması’na takviye için hazırlıkların olduğunu öğrendik. Bu projeler Beydağ Sulaması’nın geleceği için çok önemli. Bölgemizdeki toplulaştırma çalışmalarında yaşanan sıkıntıları ve talepleri de iletme fırsatımız oldu. Bu açıdan verimli bir ziyaretti. Bölge Müdürümüz Sayın Ali Fuat Eker’e teşekkür ediyoruz” dedi.

“DSİ, büyük yatırımlar yaptı”
Bayındır Sulama Birliği Başkanı İsmail Ekeroğlu da “Bölgemizde üreticilerimiz üretirken kazanmak üzere sulama projelerini özlem ve heyecanla bekliyorlar. Tüm bölgemiz için hesaplı ve modern sulama tekniklerine geçiş çok önemli. Bu noktada DSİ de Küçük Menderes Havzası’nın ilçelerinde son derece büyük yatırımlar yaptı. Ödemiş’in veya Bayındır’ın bu projelerle ilgili sorun veya beklentileri genellikle aynı. Biz de gerek Zeytinova Sulaması’nda bu yıl yapacağımız planlama gerekse de Ergenli Barajı inşaatındaki son durum konusunda Bölge Müdürümüzle görüş alışverişinde bulunduk. Ergenli’de inşaat hızla sürüyor. Sayaçlar konusunda da DSİ projelerin tamamlandığı yerlerde gerekeni yapacağı bilgisini aldık. Sayaçlı sistem bölgemizde arazi büyüklüğü ve ürün cinsine göre gerektiği kadar su sağlayan bir sistem olacağından sulamada büyük bir avantaj sağlayacak. Sayaç için DSİ’nin atacağı adımlar konusunda aldığımız bilgi bizleri sevindirdi” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi