Yazılı iletişimde bulunan tarafların kimliklerini doğrulamak amacıyla kullanılan bir teknolojik uygulama olan elektronik imza işlerin daha hızlı ve güvenli yapılabilmesi açısından büyük önem taşıyor. Bu kapsamda çalışmalarını hızlandıran Bayındır Belediyesi gerekli yatırım ve alt çalışmalarını yaparak e-imza için Teradesk adlı sistemi kurdu. Kurumların kendi içlerinde ürettikleri veya kuruma dışarıdan gelen belgelerin; oluşturulmasından tasfiye kadar olan yaşam döngülerini elektronik ortamda yönetmeyi sağlayan otomasyon sistemlerine Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) deniyor. Teradesk, bir EBYS yazılımının sağladığı bütün özellikleri sağlamakla beraber, kurumlara bilgi ve belgelerini elektronik olarak yönetme imkanı sunarken aynı zamanda da tüm iş süreçlerinin izlenebilir ve ölçülebilir olduğu bir süreç otomasyonu alt yapısı sağlıyor.

E-imza, sadece sahibi tarafından bilinecek ve sadece sahibi tarafından aktif konuma getirilebilecek. Elektronik sistemde, içeriğine herkes tarafından ulaşılabilen verinin gerçekten o imza oluşturma verisi ile mi oluşturulduğunu doğrulama imkanı tanıyan doğrulama verileri de bulunuyor. 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu uyarınca, güvenli elektronik imza, elle atılan imzayla aynı hukuki sonucu doğuruyor.

EBYS sistemine geçişle ilgili görüşlerini aldığımız Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, “Teknolojinin hızla geliştiği bir dönemde vatandaşlarımızın bu gelişmelerden faydalanabilmesi adına belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz. Evrak işlerinde yaşanan sorunları geride bırakmak adına E-İmza devrine geçtik. Bununla birlikte bugüne kadar kayıtlı tüm evrakların ve bilgilerin daha hızlı, daha erişebilir halde olabilmesi adına dijital arşiv dönemine de başlamış olduk. Artık vatandaşımızın her bir mesajı, isteği ve uyarıyı birebir takip edeceğimiz ve size hızlı bir şekilde geri dönüş yapabileceğimiz biz döneme geçtik. Yenilikçi bir belediye anlayışıyla çağımızın gerisinde kalmadan daima ileriye dönük projeleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz.” 

Editör: Haber Merkezi