HABER: DİLEK AYVALI/KAYNAK: KENT VİZYON DERGİSİ
Dr. Ramazan Soylar, “Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunuyum. Tıp fakültesine başladığımdan itibaren pediatri düşünüyordum. Pediatri hocalarıma hayrandım. Çocukları da çok seviyorum. Bu nedenle pediatri uzmanı oldum” dedi.

Aslen Denizlili olan Dr. Ramazan Soylar, daha önce Tire Devlet Hastanesi’nde çalıştığını ve ardından Medical Park hastanesinde görev yaptıktan sonra yeniden Tire’ye dönerek bölgedeki özel çocuk polikliniği eksikliği nedeniyle Tire’de poliklinik açtığını söyledi. Dr. Ramazan Soylar, “Tire Devlet Hastanesi’nde çalıştığım dönemde burada hastalarımla iyi bir frekans oluşmuştu. Halk beni hatırlıyor, örneğin geçtiğimiz gün simit alıyorum simitçi tanıyor, devlet kurumlarındaki eski hastalarım tanıyor. Bu Tire’de iz bıraktığımı gösteriyor” dedi.

Tüm aşılar yapılıyor
Dr. Ramazan Soylar Özel Çocuk Polikliniğinde Tire’de bulunmayan sağlık hizmetleri sunulacak. Konuyla ilgili konuşan Soylar, “Polikliniğimizde hemşiremiz bireysel emzirme eğitimi verecek. Yeni doğan bebek bakımı eğitimini vereceğiz hemşire hanımla birlikte. Sağlam çocuk takibi yapacağız. Çocuk doğduğundan itibaren ilk 6 ay her ay, 6 aydan sonra 2 ayda bir, 1 yaşından itibaren de 3 ayda bir sağlam çocuk takibi gerçekleşecek. Büyüme, gelişme, nörolojik gelişme ve beslenmesini değerlendiriyoruz. Sağlık Bakanlığının karşılamadığı menenjit aşısı, grip aşısı, rota virüsü ve boğmaca aşısı gibi özel aşıları burada yapıyoruz. Hasta çocuk takibi yapacağız” dedi.

Alerji testi yapılıyor
Dr. Ramazan Soylar Küçük Menderes Havzası’ndaki hava kirliliği nedeni ile alerjik hastalıkların yoğun görüldüğüne dikkat çekerek, “Küçük Menderes Havzasında Astım, alerjik egzema, atopik dermatit, alerjik cilt hastalıkları, tekrarlayan bronşitler kirlilik nedeni ile oluyor. Hava kirli, yiyecekler kirli ve alerji sanayileşmiş kentlerin sorunudur. Burada, Tire’de de öyle kışın nefes alınamıyor. O kadar hava kirliliği var ki. Alerjik hastalığı olanların tek bir ilaçla da tedavileri zor. Polikliniğimizde alerji testi yapacağız. Alerji testi bu bölgede yok, yapılmıyor. Ancak İzmir il merkezine giderseniz var. Tire’de, İzmir’deki fiyatları uygulamadan alerji testleri yapıyoruz. Alerji Testi ile pratik bir şekilde sonucunu öğrenebiliyorsunuz. Tedaviye hemen başlanabiliyor. Ev içindeki çevresel önlemleri uygulayabiliyorsunuz” şeklinde konuştu.

Yeni doğan bebeğe her gelenek uygulanmamalı
Poliklinikte gebelere, çocuğa hazırlık, yeni doğan dönemine hazırlık, çocuk doğduktan sonra neler bizi bekliyor gibi konularda da bilgilendirme yaptıklarını kaydeden Dr. Soylar, “Çünkü bölgesel gelenekler var yeni doğanlara uygulanan. Örneğin yeni doğan bebeği tuza yatırıyorlar. Doğuda örneğin çamura yatırıyorlar. Bebeğin göbeğinden tetanos mikrobu kapma olasılığı var. Bu gibi konularla ilgili de ön bilgiler veriyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi