HABER:GAMZE ONAN
Bu referandumda İzmir farkını gösterdi diyen Cumhuriyet halk Partisi Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez şunları ifade etti, “Hepimizin bildiği gibi koşulları eşit olmayan bir referandum sürecini geride bıraktık. Devletin tüm imkânlarını kullanan “evet” cephesine karşı, yüreklerinde demokrasi ve Atatürk sevgisi olan siz değerli dostlarımızla
  “Hayır’ı” örgütledik. İlçemizde demokrasiye gönül vermiş tüm dostlarımızla ev ev, kapı kapı, sokak sokak dolaşıp neden hayır dememiz gerektiğini anlattık, bu çalışmalarımızın Ödemiş’ de olumlu sonuçlar verdiği evet ve hayır arasında ki 20 bin farktan anlaşılmaktadır. Yani biz ilçemizde neden hayır dememiz gerektiğini halkımıza çok güzel bir şekilde anlattık.”

“Bu açıklama ‘suça teşvik’ niteliğindedir”
Seçimlere maalesef şaibe karıştırılmıştır diyen Dönmez, “16 Nisan Anayasa Değişikliği halkoylaması sonuçları henüz resmiyet kazanmamıştır. Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamalar hukuki temelden yoksundur ve geçersizdir. Halkoylamasında mühürsüz oy pusulalarının kullanıldığı bilinmektedir. Seçimlere maalesef şaibe karıştırılmıştır. Seçim Kanunu’nun 98. Maddesi ve Yüksek Seçim Kurulu’nun hazırladığı genelge ve bilgilendirme metinlerinde “mühürsüz pusula ve zarfların geçersiz sayılacağı” net bir şekilde belirtilmiştir. Buna rağmen YSK, henüz oy işlemi bitmeden yaptığı açıklama ile “mühürsüz zarf ve pusulalarında kabul edileceğini” ilan etmiştir. Yani maç devam ederken, kurallar değiştirmiş, seçime hile karıştırılmasına öncülük yapmıştır. Kanuna aykırılık içeren bu açıklama “suça teşvik” niteliğindedir. Bizim elimizde ki veriler göstermektedir ki Türkiye doğusu ve batısıyla çok iyi güçlü bir şekilde hayır demiştir.”
“Ödemiş Belediyesi’ne tekrar bayrağımızı dikmek için çalışacağız”
Başta Ödemiş olmak üzere tüm İzmirlilere demokrasiden yana duruş sergiledikleri için teşekkür ediyorum diyen Dönmez, “Bu referandum da İzmir farkını göstermiştir. 30 ilçenin tamamında hayır oyları açık ara öndedir. Yani İzmirli vatandaşlarımız tavrını demokrasiden yana göstermiştir. Yapılan tüm baskılara, devlet imkânlarının kullanılmasına rağmen dik duruşundan ödün vermemiştir. Gönül isterdi ki tüm Türkiye de seçimler İzmir de olduğu gibi demokratik bir ortamda ve hilesiz bir şekilde gerçekleşsin. Ben başta Ödemiş olmak üzere tüm İzmirlilere demokrasiden yana duruş sergiledikleri için sonsuz teşekkür ediyorum. İlçemizde büyük özveriyle çalışan, ‘Hayır’ı örgütleyen, yönetim kuruluma, kadın ve gençlik kollarıma, sivil toplum kuruluşlarına ve tüm gönüllü hayır destekçilerine de teşekkür ediyorum. Ödemiş’te gösterdiğimiz bu başarı ile yetinmeyip yerel seçimlerde Ödemiş belediyesine, tekrar bayrağımızı dikmek için bugünden itibaren çalışmalarımıza başlayacağız. Tüm Ödemiş haklına şükran ve minnetlerimle.”

Editör: Haber Merkezi