HABER:CEREN ERCİH
Geçtiğimiz Cuma günü Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  İzmir Kurultay’ı toplandı.  Kurultay sürecinde mahalle delege seçimleri öncesinde İzmir’de ilçe başkanlarının adaylık noktasında takınacakları tavır İzmir ve çevresinde kulisleri hareketlendirdi. Ödemiş CHP İlçe Başkanı Nazan Dönmez ise mahalle delege seçimlerinden sonra ilçe kongresinde aday olmayacağını belirtti.
Bu konuda net bir tavra sahip olan Nazan Dönmez, yaklaşık üç yıldır ilçe başkanı olduğunu ancak artık ailesine ve torunlarına daha fazla vakit ayırmak istediğini ifade etti. Dönmez, “ Başkanlığı bırakma isteğim aile daha fazla zaman ayırmak istememdendir. Partimin tüm çalışmalarında yine ben de olacağım. Ben başkanlığı bırakıyorum bu çalışmaları da bırakacağım anlamına gelmez.  Yaklaşık 3 yıldır üstlendiğim görevimi onurla yürütüyorum.  İlçe başkanlığını bırakmamda bunu dışında özel bir sebep yoktur” sözlerine yer verdi.
İlçe Başkanlığı’nda yerine geçecek ismin kim olduğunu bilmediğini, bu süreci herkesle birlikte izleyeceğini kaydeden Dönmez, ‘İzmir’in 30 ilçesinde 4 kadın ilçe başkanlığını yürütüyor. Bu sayının artmasını gönülden arzu ederim’ dedi  ve Dönmez şunları ekledi; ‘ Öncelikli hedefimiz Ödemiş’teki belediye başkanlığını CHP’y tekrar kazandırmak. Yeni ilçe başkanımızın da hedefinin bu olacağına inanıyorum çalışmalarımızı yine o doğrultuda gerçekleştireceğimizi düşünüyorum.”
Dönmez, seçimlerde aktif olarak çalışmış kadın arkadaşları delege yapmak istediklerini ve 26 Ağustos – 14 Eylül tarihleri arasında delege seçimlerinin yapılacağını da aktardı. 

Editör: Haber Merkezi