HP Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez, Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde PKK Terör örgütleriyle çıkan çatışmada 8 askerin şehit olmasıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Başkan Dönmez ’in basın açıklaması ise şöyle;

“Gün yine kara, yine acılı, yine kederli,

Soma da 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın yıldönümünde, yüreklerimizdeki acı daha taptazeyken, sabah saatlerinde yaşanan hain terör saldırısı sonrası 8 kahraman askerimizin şehit düştüğü haberi, bir kez daha bizleri derin acılara ve üzüntüye boğdu.

Soma faciası, 2013 yılı Ekim ayında verilen, ancak TBMM gündemine 2014 yılının Nisan ayı sonunda gelebilen, Somadaki maden ocaklarında meydana gelen kazalarla ilgili araştırma önergesinin AKP milletvekillerinin oyu ile reddedildiği bilinmektedir. İktidarın emek ve can güvenliği karşısındaki tavrı, işçi sağlığı ve iş güvenliği konusundaki çözüm önerilerini ve katkıları reddetmesi, sorumlular ve çalışma koşulları hakkında bir araştırmaya dahi tahammül edememesi ile bir kez daha anlaşılmıştır. AKP ‘nin kamu denetimini, işçi sağlığı ve iş güvenliğini yok sayan anlayışı; sermayenin kar hırsı, özelleştirme, sendikasızlaştırma, taşeronlaştırma ve çalışanlar aleyhine oluşturulan politikalar, ülkemizde bu güne kadar pek çok çalışanın hayatına mal olmuş ve olmaya devam etmektedir. Oysa emeğe dayalı çalışmanın ve iş gücünün yoğun olduğu ülkemizde işçi sağlığı ve iş güvenliği, üzerinde durulması gereken öncelikli konulardan bir tanesidir. Ancak patron-AKP-Karşılıklı çıkar üçgeninde minareyi çalan patron, kılıfı uyduran ise AKP hükümetleridir. Soma’da iş cinayetine kurban edilen emekçileri bir kez daha saygı ile anıyoruz.

Bizleri derin üzüntüye boğan, şehit haberlerinin sık sık geldiği bugünlerde, bağımsızlığa olan aşılmaz tutkumuzun, canımızdan üstün bildiğimiz vatan sevgimizin, birlik ve beraberliğimizin ölümsüzleşen simgeleri olan şehitlerimiz, gönüllerimizde sürekli yaşayacaklardır. Şehitlerimiz; vatan, vazife ve bayrak uğruna en değerli varlıkları olan canlarını feda ederek şahadet mertebesine ulaştılar.

Zor günlerden geçiyor ve acı günler yaşıyoruz. Her gün verdiğimiz şehitler yüreğimizi yakarken, Hakkâri’den gelen acı haberle bir kez daha sarsıldık. Terörist başının yakalanmasıyla bitme noktasına gelen terör sorununun; AKP’nin açılım tartışmalarıyla beslenen, güdümlü siyaset anlayışı sonucu yeniden hortlaması dikkatlerden kaçmamaktadır. Bu noktada, verdiğimiz bunca şehidin ardından, hükümet yetkililerinin klişe açıklamalarla yetinmemesi, bu terör belasının mutlak suretle son bulması ve içeride ve dışarıdaki sorumlularının bulunarak, en ağır şekilde cezalandırılması gerekmektedir. Eli kanlı teröristlerin kahpece düzenlediği eylemler sürerken, AKP Hükümetinin Ortadoğu’yu sözde dizayn etme çabasına girmesi, ülkenin gündeminden ne denli uzak olduklarının açık göstergesidir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak uyarıyoruz; Her terör eylemi sonrasında terörist faaliyetleri kınamak yerine, terörle mücadele eden kurumları eleştirerek, adeta olanlardan güvenlik güçlerimizi sorumlu tutmaya çalışanlar; Şehitlerimizin kanları akarken, oturdukları sırça köşklerden başkanlık naraları atanlar; dağdan inen teröristleri davul, zurna eşliğinde karşılayanlar; ekmeğini yediği, varlığını borçlu olduğu devletin kurumlarını içten içe yıpratanlar; terörle mücadele yerine teröristle müzakereye soyunanlar, bulundukları yerleri bir kez daha gözden geçirsinler, çünkü birçoğunun ellerinde şehitlerimiz kanları vardır. Terörle mücadele her zeminde ve her zaman, sürekli olarak yürütülmesi gereken çok yönlü bir faaliyet iken, terörle mücadeleye başlamak için Ramazan sonrasına randevu veren anlayışın bir an önce kendine gelmesi gerekmektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak Hakkâri-Çukurca’daki alçakça saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır, yaralı kahraman Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyoruz” dedi.

        

 

 

                                              

 

Editör: Haber Merkezi