Urla Kent Konseyi başkanlığında yapılan toplantıda gündemdeki konular ise yapılacak olan genel kurul öncesi bir dönem sözcüsü ve genel sekreter seçilmesi, genel kurul toplantı yerinin, gündeminin ve toplantıya katılım biçiminin belirlenmesi şeklindeydi. Toplantıya Ödemiş Kent Konseyi adına Başkan Mehmet Taşlı ve Genel Sekreter Yücel Uğur Uçar katıldı.

 İKKB’DE GENEL KURUL ÖNCESİ DÖNEM SÖZCÜSÜ MEHMET TAŞLI

Yapılan oylamada Ödemiş Kent Konseyi Başkan Mehmet Taşlı dönem sözcülüğüne, Aliağa Kent Konseyi Başkan Cihan Pazarcı genel sekreterliğe seçilirken genel kurul toplantısının Kasım ayı sonuna kadar Aliağa’da gerçekleştirilmesine karar verildi. Yapılacak olan genel kurul toplantısının gündemi ise Ödemiş Kent Konseyi ve Urla Kent Konseyi işbirliğiyle belirlendi. Buna göre Aliağa’da gerçekleştirilecek olan toplantının gündeminde kent konseylerinin seçimlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri; İKKB’nin faaliyetleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Kent Konseyi’yle ilişkiler, yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri ve İKKB Yürütme Kurulu’nun seçimi konuları yer alacak.

TAŞLI: “GÖREVİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPACAĞIZ”

Aliağa’da yapılacak olan genel kurul toplantısı öncesi oybirliğiyle dönem sözcülüğüne seçilen Mehmet Taşı, İKKB Platformunu İzmir’de konseyler arası işbirliği ve dayanışma adına önemsediğini belirterek, Yürütme Kurulu toplantısında dönem sözcülüğüne seçilmesiyle ilgili şunları söyledi: “Pandemi döneminde birçok konseyde olduğu gibi İKKB Platformunda da yeterli sıklıkta toplantı yapamadık. Kasım ayı bitmeden seçimli genel kurulumuzu yapacağız ve böylece yeni dönemi başlatmış olacağız. Birliğimizi genel kurula götürme görevi bize oybirliğiyle tevdi edildi. Genel Sekreterimiz Yücel Uğur Uçar ile birlikte İKKB nezdinde görevimizi en iyi şekilde yapacağız ve ilçemiz Ödemiş’i bu alanda temsil edeceğiz. Bizlere güvenen İKKB yürütme kurulu üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yapacak olduğumuz genel kurul toplantısının İzmir’de kent konseylerinin yapısı, işleyişi ve İKKB’nin diğer kurumlarla ilişkisi adına güzel sonuçlar doğurmasını temenni ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi