HABER: GAMZE ONAN


Ödemiş’te bazı iş yerlerine Kızılay’dan geldiğini söyleyerek gelen bir kişi kumbaralardaki paraları toplamak istedi.

Vatandaşların sık sık karşılaştığı ama özellikle Ramazan ayını fırsat bilip vatandaşların duygularını sömüren dolandırıcılar bu seferde Kızılay'ın kumbaralarına dadandı. Geçtiğimiz haftalarda da Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği adını kullanarak bağış toplamaya çalışan şahısla ilgili suç duyurusunda bulunulmuştu.

Bu seferde başında fes olan 25-30 yaşlarında bir erkek, Kızılay kumbaralarının olduğu esnaflara giderek Kızılay'dan geliyorum derneğin bağış kutusunu açınız paraları topluyoruz diye dolaştı.

Konudan haberdar olan Kızılay yetkililerinin kumbara bulunan iş yerlerini arayıp şahsın Kızılay’dan gitmediğini ve kumbaralarını açtırmamaları konusunda uyarılarda bulunulmasına karşın şahıs bir iş yerinden kumbaradaki paraları almayı başardı.


Kumbaraları açma yetkisi bir kişide var

Konuyla ilgili kumbara açma yetkisinin sadece kendisinde olduğunu belirten Kızılay Şube Personeli Gülşah İlter, “İş yerlerinde bulunan kumbaralarımız Kızılay’dan geldiğini belirten kişi yada kişiler tarafından açılmak istenmiş. Bize bu konuda telefonla bir iş yerinden bilgi gelmesi üzerine diğer kumbaramız bulunan iş yerlerini arayarak durumu bildirdik. Fakat Şanel Giyim, Halep Pastanesi, Fatura Vizyon ve Karabıyık Hastane Caddesi Şubesi gibi yerlere gitmişler ve Karabıyık Marketten kumbarada bulunan 60 TL parayı almışlar. Şuan Ödemiş Emniyet Müdürlüğü tarafından kameralar izleniyor. Karabıyık Market dışındaki yerler Kızılay yetkilisi olduğunuzu gösteren bir makbuz bilge olmadan parayı veremeyiz diyerek kumbaradaki paraları teslim etmemişler. Kızılay’a ait bulunan kumbaraları açma yetkisine sahip olan tek kişi benim, benim dışımda kimsenin gidip bir kumbaradan para alma yetkisi yoktur. Bende kumbaralardaki paraları almaya giderken yanımda dernek gelirleri alındı ile gidiyorum kumbarayı açıp parayı sayıyoruz ve kaç para aldıysam makbuzunu kesip iş yerinde görevli kişiye teslim ediyorum. Aynı zamanda kumbara icmal dökümünü de iş yeri yetkilisi ile birlikte dolduruyoruz.”

Fatura Vizyon Personeli Elvan Erdem, “ İş yerimize gelen 25 - 30 yaşlarında şalvarlı başında fes bulunan bir erkek geldi. Valilikten geldiğini ve denetleme yapmak üzere geldiklerini belirtti. Kumbaramız yeni boşaltılmıştı ve içerisinde çok miktarda para yoktu. Israrla bana kumbaradaki parayı makbuz karşılığında teslim edip etmediğimi sordu ve makbuz istedi. Şüphelendim ve makbuzu ve kumbaradaki parayı kendilerine teslim etmedim.”

Şanel Giyim Yetkilileri, “Olayın gerçekleştiği sırada biz iş yerinde değildik. Başında fes bulunan ve şalvarlı bir erkek Kızılay’dan geldiğini söyleyerek paraları almak istediğini belirtmiş. Fakat karşılığında bir makbuz istendiğinde yetkili birisi ile görüşmek istediğini belitmiş. Telefon numarasını almış fakat herhangi bir şekilde aramamış iş yerinden telefonuna ulaşamadığını belirterek ayrılmış.”

Karabıyık Market Hastane Şubesi’nden 60 TL alındığını belirten Karabıyık Market İnsan Kaynakları Müdürü Özlem Bilir, “Mağazamıza Kızılay şubesinden geldiğini söyleyen bir kişi gelmiş ve kumbaradaki parayı almak istediklerini söylemiş. Şubemizdeki arkadaşlarımız bu duruma alışkın oldukları için Kumbarada bulunan 60 TL’yi gelen kişiye teslim etmişler. Şuanda emniyet konuyla ilgili çalışmalar yapıyor. Kamera görüntüleri izleniyor. Biran önce bulunmasını istiyoruz.”

Editör: Haber Merkezi