Ödemiş İpek Fabrika Satış ve Çeyiz Mağazası Salı günü Akıncılar Mahallesi Savaş Sokakta düzenlenen görkemli bir açılış töreniyle hizmete girdi.
1977 yılında kurulan Ödemiş İpek, Baba Eyüp Ulu, oğulları Halil ve Hasan Bayındır, kızları Nergis Bayındır Dabanoğlu ile birlikte Ödemiş İpek Fabrika Satış ve Çeyiz Mağazası’nı Ödemiş’e kazandırdı.
Açılış törenine Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem daire amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Okunan duaların ardından bir konuşma yapan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem; “Ödemişimize hizmet adına açılan bu iş yerinin şehrimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.
Ödemiş İpek ile ilgili olarak bilgi veren Ödemiş İpek Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bayındır ; “Uzun yıllardan beri Ödemişlilere sunduğumuz hizmeti daha kaliteli ve Ödemiş’e yakışır hale getirmek için kat ettiğimiz yolun mutluluğunu sizlerle paylaşmak için yeni hizmet binamızı sizlerin hizmetine sunduk .Firma olarak 1977 yılından bu yana İpek Kumaş, Fantezi Kumaşlar, Yöresel el dokuma kumaşlar  peştamal ve şallar üretiyoruz. Kişiye özel tasarladığımız ürünlerimizle sizlerin hizmetindeyiz. Geçmişi 150-200 yıllık bir maziye dayanan bu müesseseyi gelecek kuşaklara birikim ve tecrübemizi aktararak ülkemize katkıda bulunmak için, daha güzel, daha yeni, daha kaliteli ürünler üretip, bu süreci devam ettirmek yegane hedefimizdir.” dedi.
Ödemiş İpek babadan oğula kalan bir miras. Bu mirası 1965 yılında babadan el tezgahı dokumacılığı ile başlayıp, günümüze kadar bir takım evrelerden geçerek bugünkü fantezi ve yöresel ürünlerle yapılan yan ürünler büyük beğeni ile tüketici tarafından sevilerek benimsenmiş.

Günümüz dokumacılığında el dokumalarının yerine modern dokumalar almaya başladığından bazı eski dokumalar yok olmaya yüz tutmuştur. İşletme bünyesinde eski ve yeniyi karıştırmak mümkün olup eski naturel ve doğal dokumalara aynen sadık kalınarak üretim yapılıp muhafaza edilmektedir. Yeni teknoloji ile üretim yapmanın avantajları vardır. Seri üretim yapabilmek iyi desenler ve tasarımlar yakalayabilmek hiç hatasız ürün elde edilebilmektedir.
Ödemiş İpek Fabrika Satış ve Çeyiz Mağazasında ki ürünlere hayran kalınacağı ortada.

Editör: Haber Merkezi