HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Efe Dağcılık Ödemiş Belediyespor Dağcılık Kolunun düzenlediği etkinlik ile ilgili gazetemize bilgi veren Efe Dağcılık Başkanı Mümtaz Saygı şunları söyledi, “Geçen hafta İlhan Biçer arkadaşımla Gölcük Gölü’nün etrafında yürüyüş yaparken, Ressam Tepesine de çıktık. Yeryüzü Cenneti Gölcük Gölü’nün buradan harika bir görüntüsü vardı. Bu cennet gibi yerin etrafındaki çöpleri de üzülerek gördük. Gölcük bu güzel manzarasında bu pislikleri, çöpleri hak etmiyordu. Gördüğümüz manzaralarının fotoğraflarını ve videolarını çektik. Bunları Facebook’ta yayınladık. Sağ olsun duyarlı doğasever arkadaşlarımız çok ilgi gösterdi. İlgi gösterenlerden birisi de Ödemişimizin sevilen sanayici iş adamlarından Demirciler Derneği Oda Başkanı Erol Nokta’ydı. Gölcük’te bir etkinlik düzenlememizi tüm doğaseverleri buraya çağırmamızı önerdi. Bizler de Efe Dağcılık Ödemiş Belediyespor Dağcılık kolu olarak bu etkinliği Facebook sayfalarında ve basında duyurular yaptık.”

"Buranın Çöpleri Bir Günde Bitmez"

“02 Eylül 2018 Pazar günü Gölcük Gedikyüzünde toplandık. Buradan çevre temizliğine başladık, gölün etrafından Adabaşı Mevkii’ne oradan da Dokuzevler’e kadar çöpleri toplayarak buradaki çöp bidonlarına bıraktık. O kadar çok çöp topladık ki, çöpler çöp bidonlarına sığmadı, yanlarına bıraktık. Buranın çöplerini topladıktan sonra Yaşilçam (Ressam Tepesi) ne çıktık. Buranın çöplerini de topladık. Sadece Gölcük Yeşilçam (Ressam Tepesi)’nden, 6 Biosunun kamyonet dolusu, bir traktör römorku çöp topladık. Bu kadar çöp toplamamıza rağmen buranın çöplerini bitiremedik. Buranın çöpünün bir günde toplanması mümkün değil. İlgililer sanırım bundan sonra Gölcük ve çevresinin temizlenmesi için gereken ilgi ve alakayı göstereceklerine inanıyorum.”

"Etkinliğe Maalesef Yeterli İlgi Alaka Gösterilmedi"

“Facebook’ta yaptığımız duyurulara Gölcük’ün pislik içinde görünmesini hak etmediğini çok üzüldüklerini belirten çok yorumlarlar aldık. Fakat etkinlik katılımına maalesef yeterli ilgi alaka gösterilmedi. Etkinliğimize Demirciler Derneği Başkanı Erol Nokta’da katılarak bizlerle birlikte çöp topladı, temizlik yaptı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Gölcük Muhtarı eşi ve çocukları ile birlikte katılarak çöp toplayıp temizlik yaptı. Toplanan çöplerin atılması içinde ilgilenerek bir traktör ve Biosun Firmasının bir kamyoneti ile destek verdiler. Gölcük Muhtarı Ferit Aynalı ’ya ilgi ve alakasından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Çevre temizliği etkinliğimize katılan Efe Dağcılık ve duyarlı doğasever arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyoruz. Eğitim önce aileden başlar. Anne ve babalar çocuklarımıza evde önce çevre ve doğa bilinci eğitimini vermelidirler. Toplum olarak da duyarlı olmalıyız, çöp atanlara çevreye kirletenleri uyarmalıyız. Bizler çevreye ve doğaya duyarlı olarak görevimizi yaptık, bundan sonrada yapacağız. İnşallah insanlarımızda bundan sonra duyarlı olurlar, çevreyi doğayı kirletmezler.”

Editör: Haber Merkezi