TOLGA KIZGIN/YERELGÜÇ
 

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Millet Vekili Binali Yıldırım, Ödemiş’e doğalgazın arzını sağlayacak boru hattının ilk kaynağını yaptı. Törene, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Millet Vekili Binali Yıldırım, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, İzmirgaz Genel Müdürü H. Burçin Yandımata, AK Parti İzmir Kadın Kolları, Ak Parti Ödemiş İlçe Başkanı Halil Demir, bölge milletvekilleri, bölge belediye başkanları, çevre ilçe başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldılar. Sport Halı Saha Tesisleri’nde yapılan törende halka seslenen Yıldırım, Küçük Menderes Havzası’nı ilgilendiren önemli konulara değindi. Özelikle, AK Parti döneminde Ödemiş’in çok geliştiğine dikkat çeken Yıldırım “Yakında İzmir, merkezi buraya taşımaya karar verirse şaşırmayın” dedi.   
 

Açılış konuşmasını Ödemiş’in AK Partili Belediye Başkanı Mahmut Badem yaptı. Badem doğalgazın Ödemiş’in büyük projelerden biri olduğunu ve bu projede başarılı olduklarını belirterek “Geleceğimizi tehdit eden, hava ile ilgili sıkıntılarımızın ortadan kalkışının başlangıcını yapacağız. On yıllar boyunca devletin unuttuğu Ödemiş’i, AK Parti iktidarlarıyla ve özellikle 2004 yerel seçimlerinden sora devletin gerçekten şefkatli elinin değdiği Ödemiş’te, insanlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek, insanlarımızı biraz daha refah seviyesini yukarı taşımak için çalışmalarımızı Ödemişliler biliyor” dedi.

Ardından, İzmirgaz Genel Müdürü H. Burçin Yandımata “Lisans olmamasına rağmen Ödemiş’e lisans aldık. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı sayın Binali Yıldırım ve Belediye Başkanı Mahmut Badem’in ısrarları üzerine Ödemiş’e doğalgazı getirmenin mutluluğu içindeyiz” diye konuştu.  

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Millet Vekili Binali Yıldırım, AK Parti iktidarının bugüne kadar yaptığı hizmetleri anlattı. Daha sonra şöyle konuştu:

“Bu yılın sonuna kadar Ödemiş’in en az %30’u doğalgazı kullanmaya başlayacak. Seneye de şehrin tamamı doğalgazla buluşmuş olacak. Direniş, efeler diyarı Ödemiş’te başladı. Türkiye’de, her yapılacak işte bin bir bahane çıkarıyorlar. Bize bahane sökmez. İş yapmak istemeyenlerin, iş yapma kabiliyeti olmayanların, ilk önce söyleyeceği şey ‘Paramız yok’. Benim konuşmama gerek yok eserler konuşuyor eserler. Türkiye’nin her tarafını bölünmüş yollarla donattık. Daha iki gün önce 4. Köprüyü, Osman Gaziyi şaha kaldırdık. Bazıları kıskançlıktan bazıları hasetlikten bu duruma bozuluyorlar. Kıskananlarda yaşasın da rahat dursunlar. Önümüze engeller çıkarmasınlar. Biz kilometrelerce konuşup bir arpa boyu yol yapmayanlardan olmayacağız. Bir arpa boyu konuşup, kilometrelerce yol yapacağız.”

“Bayındır, Ödemiş, Beydağ burası bir çıkmaz sokaktı. Bu yolu yapmaya karar verdiğimizde önüme kalın bir rapor getirdiler. Talimat verdim. Yol 2017 yılında bitmiş olacak. Torbalı’dan giren yol Beydağ’dan çıkacak. Ödemiş’ten Bozdağ’a selam verip Salihli’ye geçeceğiz. Ödemiş’ten Kaymakçı’dan ver elini Nazilli yapacağız. Ödemiş’ten güneye dönüp, ver elini Köşk diyeceğiz. Bunlarında projesi yapılıyor. Ödemiş’i hem doğuya, hem batıya, hem kuzeye, hem güneye bağlıyoruz. Ödemiş artık İzmir’in merkezi haline geliyor. Yakında İzmir, merkezi buraya taşımaya karar verirse şaşırmayın. Bir eksik kaldı. Kiraz’dan da Sarıgöl’e bir bağlantı yapacağız. Batıdan doğuya tamamen bir koridor oluşturuyoruz. Küçük Menderes’in bereketli verimli toprakları bir başka bereketli olacak.“

 

“Patates sorununu çözeceğiz”

“Süt sorunu halloldu, şimdi sıra patateste. Bunu da halledeceğiz. Evvel Allah 78 milyon vatan evladı her biri bu al bayrağın kıyamete kadar en yüksekte dalgalanması için askerdir, şehit olmaya hazırdır. Bu necip milletin yüzüne bakamayacaklar. Bu topraklar çok hareketli topraklar. Bakın, Özal, Demirel, Adnan Menderes dönemleri Türkiye’nin şaha kalktığı dönemlerdir. Tek parti dönemine bakın, oraya girmeyeceğim” dedi.

Protokole elinde çiçekle yanaşan Erzincanlı 60 yaşındaki 3 çocuk 6 torun sahibi Birgül Sevik, “Ben Valimiz Mustafa Toprak’ın ve Bakanımız Binali Yıldırım’ın hemşerisiyim. Beni tanırlar. Ben ta uzaklardan geldim. Bu çiçeği kendisine vereceğim” demesi, korumaları alarma geçirdi. Ancak, korumalar gerçeği öğrenince kadının bakana çiçek vermesine müsaade ettiler. Çiçeği alan bakan Yıldırım, kadınla bir süre sohbet etti ve teşekkürlerini bildirdi.

Daha sonra 7 ilçeden belirlenmiş öğrencilere Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı proje kapsamında yaklaşık 250 bisiklet dağıtıldı. Ardından Yıldırım, İzmirgaz Genel Müdürü H. Burçin Yandımata, ve Belediye Başkanı Mahmut Badem, doğalgazın ilk kaynağını birlikte attılar.

Muhtarlarla Toplantı

Çağrı Merkezi ziyaretinin ardından, Bakan Yıldırım ve beraberindekiler, Ödemiş Belediyesi Ahrandı Aile Gazinosu’nda muhtarlalar bir araya geldi. Yıldırım, “Sorunlarınızı belediye başkanımız Mahmut Badem’den öğrendim. Mutlaka sorunlarımız çözülecektir” dedi. Bakan Yıldırım daha sonra, Beydağ’da bir düğüne katılmak üzere Ödemiş’ten ayrıldı.

 

Editör: Haber Merkezi