Derneğin yöneticileri Kadriye Macit, Berrin Taşkın, Sevilay Saraçoğlu, Tevhide Usluy, Ülker Besleme ve Selma Kaşkavalcı ile bir araya gelerek 25 yılın değerlendirmesini yaptık. Bize Dernek ile ilgili olarak şu bilgileri verdiler;

“Türkiye Yardım Sevenler Derneği Bayındır Şubesi’ni 1990 yılında yedi kişinin bir araya gelmesiyle kurduk ve çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Yönetimde şu an dokuz kişi bulunuyoruz. Bizler bu derneğin çalışmaları için önce gönlümüzü sonra ömrümüzü verdik. Dernek olarak ilçemizde bize gelen her tür talebe olanaklarımız yeterli oldukça karşılık vermeye çalışıyoruz.

Genel olarak bağışlar ve düzenlediğimiz etkinliklerden elde ettiğimiz gelirler ile bu yardımları gerçekleştiriyoruz. Yardım elimizi en çok uzattığımız kişiler tedavi görmesi gereken hastalarımız, evlenecek gençlerimiz ve eğitimlerine devam eden öğrencilerimiz oluyor.  

Tabi ki sadece kişilere yardım etmiyoruz. Kalıcı eserler de bırakmaya çalışıyoruz. Mesela, Bayındır Devlet Hastanesi’nin Bebek Ünitesini yaptırdık, Kızılcaova Köy Okuluna yardım yaptık, iki okulumuza anasınıfı yaptık, evi yanan vatandaşlarımızın yeni evlerinin yapımına yardımcı olduk.

Bu yardımları yapmak için kaynak oluşturmaya çalışıyoruz. Sadece bağışlarla değil düzenlediğimiz etkinliklerle de kaynaklar oluşturuyoruz. 30-35 kadın bir araya gelerek ev makarnası hazırlıyoruz, reçeller, tarhanalar, yiyecekler hazırlıyoruz, hediyelik ya da hatıra eşyalar hazırlıyoruz. Bunları gerek kermeslerde gerek Uluslararası Çiçek Festivalinde stant açarak satış yapıyoruz. Yardım toplamak ve dayanışma için geceler düzenleyerek, ülkemizin gezilip görülmeye değer birbirinden güzel yerlerine geziler düzenleyerek gelir elde etmeye çalışıyoruz. Ramazan Ayında iftarlar düzenliyoruz.

El sanatları ile ilgili planlama ve girişimlerimiz var. Çeşitli kurslar ile hediyelik ve hatıra eşyalar hazırlanmasını sağlamak ve bunlardan gelir elde etmek istiyoruz. İlçemizin önemli üretimlerinden zeytin ile ilgili girişimlerde bulunmak istiyoruz.

Sonuçta komşu ilçelerde yer alan benzer dernek ve vakıfların ilçelerin sosyoekonomik yapısından dolayı maddi olanakları bizden daha iyi. Kalıcı eser bırakma anlamında okul, aşevi, vakıf kurmak istiyoruz ama bizde kısıtlı imkânlarla gerçekleştirdiğimiz etkinlikler sonucunda elde ettiğimiz gelir ve topladığımız bağış ile yardıma ihtiyacı olan ailelerimize, öğrencilerimize, hastalarımıza elimizi uzatmaya çalışıyoruz.

Derneğimizin kapısı her zaman herkese açıktır. Düzenli olarak her Çarşamba toplanır, çayımızı kahvemizi yapar, hem misafirlerimizi ağırlar hem planlamalar yaparız. Yıl içerisinde tüm etkinlik ve gelir-giderimizin denetimi yılda bir kez gelen denetmenlerimiz tarafından gerçekleşiyor Her yıl Mayıs ayında Ankara’da kongremiz oluyor ve tüm şubelerimiz katılıyor, bilgilendiriliyor.

Dostlarımızın, destekçilerimizin bağışlarını, sağ elin verdiğini sol el görmesin düsturundan yola çıkarak yardıma ihtiyacı olanların gururlarını incitmeden sessizce ulaştırıyoruz. Sağ olsunlar bağışçılarımız da isimlerinin gizli kalmasını istedikleri için bize yardımcı oluyorlar.

Başta da söylediğimiz gibi bu derneğin çalışmaları için önce gönlümüzü sonra ömrümüzü verdik. Dile kolay belki ama 25 yıldır ayakta kalmayı başardık. Bu tür derneklerde süreklilik esastır. Bizim gibi birçok dernek açılıyor ve zamanla kapanıp gidiyorlar. Bize çalışmalarımızda destek veren Bayındır Kaymakamlığı, Bayındır Belediyesi, Bayındır Ticaret Odası, Bayındır Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Bayındır Çiçekçiler Kooperatifi, ilçemizin hayırsever iş adamları, hayırsever aileleri ve bizi yalnız bırakmayan tüm Bayındırlı hemşehrilerimize teşekkür ederiz.”

Editör: Haber Merkezi