HABER: DİLEK AYVALI
Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in girişimleri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun onayıyla ilçenin en büyük ihtiyaçlarından olan arıtma tesisinde sona gelindi.
Tire Hüseyin Ağa Köprüsü Mevkii’nde Tire Belediyesi’ne ait arazi üzerinde geçtiğimiz yıl yapımına başlanan ‘’İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’’ çalışmalarında sona yaklaşıldı.
Çalışmalarda artık sona ulaşıldı
Çalışmaları yerinde takip eden ve fırsat buldukça şantiyeyi ziyaret edip, ilgililerden bilgi alan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, “Arıtma tesisimiz Eylül ayı itibariyle hizmete girecek. Tesis hizmet vermeye başladıktan sonra atık su ile ilgili problemimiz kalmayacak.  Bütünşehir yasası öncesinde ilçemize atık su arıtma tesisi kazandırmak için kolları sıvamış, sonrasında en uygun yer olarak Hüseyin Ağa Köprüsü Mevkii’nden arsa almıştık. Bütünşehir yasası sonrasında atık su arıtma tesisi yapım yetkisi İzmir Büyükşehir Belediyesine devrolunca Sayın Aziz Kocaoğlu’na yerimizin hazır olduğunu ve çalışmalara hemen başlanabileceğini ifade ettik. Ön incelemesi, ihale süreci ve yüklenici firma Artaş Endüstriyel Ticaret Şirketine yer teslim edilmesi sonrasında hemen hemen 1 yıl geçmek üzere. Çalışmalarda artık sona ulaşıldı. Eylül ayı sonu itibariyle tesisimiz Tirelilerin hizmetinde olacak. Bu sebeple Sayın Aziz Başkanımıza teşekkür ediyorum’’ dedi.
66 bin nüfusa hitap edecek
Hüseyin Ağa Köprüsü Mevkii'nde Tire Belediyesine ait 21 bin metrekarelik alanda, projesi İller Bankası tarafından hazırlanan atık su arıtma tesisinin maliyeti büyükşehir tarafından karşılanıyor. İlçe merkezinde 66 bin nüfusa hitap edecek olan arıtma tesisi, günde 11 bin 700 metreküp atık su arıtacak. İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinin hizmete girmesiyle ilçenin en büyük sorunlarından olan arıtma işlemi İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tire Belediyesinin ortak çalışmasıyla çözülmüş olacak.

Editör: Haber Merkezi