HABER:DİLEK AYVALI

1 Eylül Yem sponsorluğunda gerçekleştirilen seminere Kiraz, Ödemiş ve Tire’den Veteriner Hekimler, yetiştiriciler ve fakülte öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan DEÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Zafer Bulut, bölgenin hayvancılık potansiyelini bilimle yoğurarak daha ileriye taşımayı hedeflediklerini, bu kapsamda Veteriner Fakültesi aracılığı ile paydaşları önemli konularda biraraya getirmeye devam edeceklerini belirtti. Bölgedeki süt üretiminin Türkiye’de ilk sıralarda yer aldığını ve birim hayvandan elde edilen süt miktarını artırmak ve sağlıklı sürüler yetiştirmek için fakülte olarak her zaman yetiştiricilerin ve Veteriner Hekimlerin yanında olduklarını, bu amaç için öğrenci yetiştirimeye gayret ettiklerini söyledi.

Semineri veren Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. Hüseyin Hadimli, sağlıklı hayvan yetiştiriciliğinde aşılamanın önemini, koruyucu hekimliği ve aşılamada dikkat edilmesi gereken hususları değerlendirdi. Sağlıklı buzağı yetiştiriciliği için mutlaka Süt ineklerinin aşılanması gerektiğini ifade etti. Bununla birlikte, aşılar ile hayvanlarda görülen birçok hastalığın önlenebildiğini ve verim artışının sağlandığını belirtti. 

Son olarak, süt inekleri ve buzağılarda yıl içerisinde yapılması gereken aşılamaların bir program çerçevesinde hazırlanması ve uygulanmasının zorunlu olduğunu söyledi.

Sunum sonrası, bölge yetiştiricilerinin karşılaştığı problemler ve Veteriner Hekimleri tarafından sorulan soruları cevaplayan Prof. Dr. H. Hüseyin Hadimli bölgede yapılan hayvancılığa katkı sağlamak için her zaman hazır olduğunu belirtti.

Program sponsoru olan 1 Eylül Yem sahipleri Ahmet Şimşek ve Mustafa Acar ise bilimi her zaman desteklediklerini, bu tür programların bölge için önemli olduğunu ve her zaman destek olacaklarını belirttiler.

Editör: Haber Merkezi