Haber : Gamze ONAN

Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği adını kullanarak vatandaşlardan bağış adı altında para topladığı belirtilen 60 yaşındaki H.N. son olarak para istemek için girmiş olduğu bir iş yerinin ihbarı üzerine dolandırıcı olduğu ortaya çıkarıldı.

Başkan Serpil Aksoy Baştürk derneklerinin adını kullanarak bağış toplayan şahıs hakkında suç duyurusunda bulundu.
Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği olarak yapmış oldukları başarılı işlerin ortaya koyularak böyle bir işin yürütüldüğünü belirten dernek Başkanı Serpil Aksoy Baştürk, “Derneğimiz kurulmuş olduğu günden bu yana kimseden elimizde makbuz ile gezerek bağış istemeden pek çok başarılı işe imza attık. Başkanlığını yapmış olduğum dernek adına neye ihtiyacımız varsa hangi yardımlar gerekiyorsa bunları hayırsever vatandaşlarımızdan bizzat kendim rica ettim ve sonuçlarını hep birlikte aldık. Bu konuda halkımızın bilinçli olmasını engelli vatandaşlarımızı ve derneğimizin adına bağış adı altında para toplamak için giden birileri olursa hemen bize bildirmelerini ve bize ulaşmadan yardımda bulunmamalarını hiçbir şekilde itibar etmemelerini rica ediyorum. Derneğimiz adına içerisinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayında hem derneğimizi hem halkımızı dolandıran şahsı kınıyoruz.”

Hakkında suç duyurusunda bulunduk

H.N.’yi adalete havale ettiğini belirten Başkan Aktürk, “Çarşamba günü gerçekleştirilen dolandırıcılığı öğrenmemin üzerine hemen çalışmalara başladık. Yaptığımız araştırmalarda ortada bir makbuz bulamadık ya da ‘benim verdiğim 20 lira, ben uğraşmak istemiyorum” gibi cümlelerle karşılaştık. Derneğimiz adına yapılmış olan bağış adı altındaki dolandırıcılık için gereken suç duyurusunu bizzat kendimiz yaptık. Derneğimiz adına dolandırıcılık yapan H. N.’yi önce Allah’a sonra adalete teslim ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi