Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü ve Ödemiş Belediyesi tarafından desteklenen proje kapsamında Mahalle sakinleri mağdur edilmeden meskenlerin daha uygun bir yere aktarımı yapılacak.

Badem” Arazi çalışmalarının %80’i tamamlandı ve haritaların onay çalışmaları devam ediyor

Etüt çalışmalarının başladığını belirten Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem; “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca konutların yapılması için Günlüce Mahallesinin batı kısmında tahsis edilen 90.000 metrekare (9 hektar) alanda hali hazır harita çalışmalarına başlandı. Arazi çalışmalarının %80’i tamamlandı ve haritaların onay çalışmaları devam ediyor. Jeolojik etüt çalışmaları ve sonrasında imar planı çalışmaları başlayacak.  Bu çalışmaların 2016 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor. Derebebekler ve Dereuzunyer’in 1/500 ölçekli imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planına esas jeolojik-teoternik etüt çalışmaları Jeolojisi Mühendisi Sedat Vural ve Jeoloji –Jeofizik Mühendisi Serdar Kapucu tarafından yapılıyor. Ödemiş Belediyesi olarak bizlerde teknik personelimizle destek veriyoruz” dedi.
Jeoloji Mühendisi Sedat Vural ve Jeoloji –Jeofizik Mühendisi Serdar Kapucu, yapılacak olan jeolojik- jeoteknik etüt çalışmalarının orada yaşayan halk için oluşturulacak projede önemli rol oynadığını ve projelendirme aşamasında yapılacak çalışmaların temelini oluşturacağını belirtti. Yaşadığımız coğrafyanın 1. derece deprem bölgesi olduğunu belirten yürütücü  mühendisler, jeoteknik çalışmaların profesyonel anlamda yapılması gerektiğini, en ufak ayrıntısına kadar zeminin fiziksel özelliklerinin belirlenecek en doğru yapılaşmaya ulaşılması  zorunlu olduğunu ifade ettiler.

Editör: Haber Merkezi