Ege'deki 6.6 şiddetindeki deprem sonrası özellikle Bodrum ve Datça'da büyük panik yaşandı.
Muğla açıklarında meydana gelen depremin en çok hissedildiği yer Bodrum oldu ancak İzmir, Muğla, Aydın, Denizli, Manisa başta olmak üzere Ege Bölgesi’ndeki birçok ilde hissedilen deprem nedeniyle sokaklara çıkan vatandaşlar endişelendikleri için evlerine dönmedi. İlk deprem sonrası 160'dan fazla artçı sarsıntı ölçüldü. Vatandaşlar ve turistler geceyi dışarıda geçirdi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde güncellenen bilgilere göre, Gökova Körfezi'nde saat 01.31'de 6,6 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem, yerin yaklaşık 7,8 kilometre derinliğinde meydana geldi. Depremin ardından bölgede merkez üssü Ege Denizi ve Gökova Körfezi olan birçok artçı sarsıntı kaydedildi. Bölgede, saat 01.37'den 06.13'e kadar büyüklüğü 3 ve 4,6 arasında toplam 40 artçı sarsıntı meydana geldi.
Depremde yaşananlar
Bodrum Yalıçiftlik tarafında toprak kayması ve yol çökmesi meydana geldi. Elektrik direği devrildiği için elektrik kesintileri yaşandı.
Panikle yüksekten atlayan vatandaşlar hastaneye kaldırıldı.
Trafo ve ot yangını gibi ufak yangınlar meydana geldi.
Binaların az katlı olması büyük hasar yaşanmasını önledi.
Kırsal kesim, kerpiçli yapılarda ve eski evlerde çökmeler var.
Gümbet İnceburun’da meydana gelen tsunamide 12 tur teknesi ile 5 balıkçı teknesi karaya sürüklendi,  onlarca ev ve işyeri sular altında kaldı.



Editör: Haber Merkezi