Demokrat Parti İzmir Milletvekili Adayları seçim çalışmaları çerçevesinde Ödemiş’e geldiler.

Demokrat Parti Milletvekili Adayları Türkiye’de demokrat misyonunun yeniden oluşması için çıktıkları yolda mücadelelerini sürdürdüklerini vurguladılar.

Demokrat Parti Milletvekili Adayları Osman Kocatürk, Ahmet Alper Kasap, Metin Tilav, Hüseyin Ekeroğlu, Nuri Vatansever, Ali Solak, Salih Özdemir, Dilek Buyruk Kadir Karayel Demokrat Parti Ödemiş İlçe binasında İlçe Başkanı Mesut Akbay ve yönetim kurulu üyelerince karşılandı.

Adaylar, ülkenin Demokrat Parti misyonuna, vizyonuna ve programına ihtiyaç duyduğunu belirterek, “Ülkenin temelindeki bütün hizmetlerde Demokrat Parti’nin imzası var bunu kimse göz ardı etmesin” ifadelerini kullandılar.

“Demokratlar gerçek kimliklerine dönmeli”

Demokrat Partililer olarak partilerini ne olursa olsun terk etmediklerini vurgulayan Demokrat Parti Ödemiş İlçe Başkanı Mesut Akbay “Merkez siyasetteki boşluk en büyük boşluk. Bunu bizim doldurmamız gerekli. Yanlışlıklar ilelebet sürmeyecek. Değişimle birlikte, yeni projelerle birlikte gündeme gelip, tekrar eski günlerimizi yakalamamız gerekliliğini düşünüyorum. Bugün sağ merkezde partilerin varlıklarını hissettirmemesi sebebiyle AKP iktidarda kalmıştır. Birçok demokrat aramızdan ayrıldı. Onlara gerçek kimliklerine dönmeleri konusunda çağrıda bulunuyorum ” dedi.

Demokrat Parti’de yer alan milletvekillerinin her birinin ayrı değeri olduğunu vurgulayan İlçe Başkanı Akbay, özellikle Küçük Menderes Havzası’nın evladı olan Alper Kasap’ın ilk sıralarda yer almasından dolayı sahip çıkılması gerektiğini belirterek, herkesi Demokrat Parti’ye oy vermeye davet etti.

Demokrat Parti’de Küçük Menderes Havzası’ndan bir aday

Ardından bir konuşma yapan yapmış olduğu başarılı çalışmalarla adından söz ettiren Ege Sucuklarının sahibi Tireli iş adamı İzmir Milletvekili Adayı Ahmet Alper Kasap, Demokrat Parti’nin iktidar günlerinde olduğu gibi zor günlerinde de Demokrat Partide olduklarını vurguladı.

Kasap,  “Ülkemizin her karış toprağına hizmet etmiş,69 yıllık büyük bir davanın, gönülden sevdalısıyım. Çevremde ve memleketimdeki gelişmelere karşı hepimizin olduğu gibi gelecek nesillere Ay Yıldızlı, Al Bayrağımızı ilelebet dalgalanan, güçlü bir vatan bırakmak adına İnkılap İlkelerine ve günümüz sosyal ve ekonomik gelişmelerine duyarlı olan, aklıselim düşüncelere sahip bir insanım. Güzel ilçemiz Tire’de doğmuş, büyümüş, ekmeğini bu topraklarda kazanan, yatırımlarını, bu bölgeye yapan ve Küçük Menderes Havzamıza kazandıran, 1975 Tire doğumlu, ticaret ile uğraşan bir gıda imalatçısı ve bir esnaf işletmeci kardeşinizim. Eğitimimi lise yıllarında yarıda bırakarak, 1989 yılında dedelerimin ve babamın mesleği olan Et ve Et Mamülleri İmalatı mesleğine, küçük yaşlarda başladım.

Fakat büyüklerimin de yaptığı gibi okumayı ve bilgilenmeyi öncelikle kendi mesleğimi standartların üzerinde işletebilmek adına yarıda bırakmadım.

Mesleğim dolayısıyla bu toprakları işleyenlerle, besicilik yapan, çiftçilikle uğraşan müşterilerimiz, dostlarımızla ayrıca küçük ve orta ölçekli imalatçı ve sanayicilerle olan münasebetimiz, dostluklarımız ve ticaret yapmış olmamızdan dolayı, günlük iş hayatımızdaki sorunlarımızın da, sıkıntılarımızın da akabinde bunların nedenleri ve çözümlerinin neler olabileceğini yıllar yılı bire bir yaşayarak, sohbet ederek ve dinleyerek öğrenmeye çalışmış ve hala daha gün ve gün öğrenmeye devam eden, mesleğini önemseyen biriyim. Kendi işinde dürüst, ticarete olan saygısı ve mesleğine olan sevgisinden dolayı yıllardır daima çalışarak başarılı olmuş, Kıymetli Babamız Ali Kasap’ın, iş hayatımızda bana öğrettikleri ve nasihatleri ile sevdiğim işi yapma konusunda kendimi geliştirmeye çalışmış,

Baba mesleğini layıkıyla yapma adına, yıllar boyu çizgisinden ödün vermeden, yanında çalışarak, iş hayatında doğru ticaret prensipleri ile  işine önem ve değer vererek ciddiyetle uygulamaya çalışan kaliteli ve sağlıklı ürünler imal ederek, ailesine, memleketine, Tire’ye katkı sağlamaya çalışan, doğma büyüme Tire’li, evli ve iki çocuk sahibi biriyim.”

Kasap, “Bu memlekete büyük hizmetler vermiş Demokrat Parti de var”

Milletvekili Adayı olma sürecini anlatan Ahmet Alper Kasap, “Nisan ayı başlarında, Sayın İlçe Başkanım Hasan Sarp beyefendiye ziyaretimde, kısa bir süre önce kendisine, İl Teşkilatından gelen bir istek bildirisi ile ilçemiz Tire’den Demokrat Parti Millet Vekili Adayı çıkartılması görevi verildiğini, memleketimizin ekonomik şartları ile partimizin şu an içinde bulunduğu durumu göz önünde alarak bu zorlu süreçte, kimlere Milletvekili Adayı teklifi edeceğinin sıkıntısını ve telaşını yaşadığını bana anlattığında, bir müddet bu konudan bahsettikten sonra partimizin içinde bulunduğu buruk durumun da farkında olan bir yönetim kurulu üyesi olarak, içimden, yüreğimden gelen duygular ile dedemin, babamın ve son yıllarda eniştemin meclis üyeliğinde görev aldıkları, hizmet ettikleri Demokrat Parti’nin ve ayrıca yaşayan ya da rahmetli olmuş, hürmetli büyük Demokratların icraatlarını unutmadığımızı, unutturmayacağımızı; hatırlatmak ve göstermek babında, partimizin, Kır At’ın Bayrağını dalgalandırmak üzere ben ve benim gibi birçok Demokrat Partili neferlerin daima hazır olduğunu göstermek adına, hiç bir mevkii ve makam gözetmeksizin, böyle zamanlarda partimize sahip çıkmamızın şerefli bir görev olduğunu göstermek, demokratların İdeolojisini yaşatmak, Misyonumuzu ifade etmek adına, benim ismimi listeye yazabilirsiniz, sayın başkanım diyen, sadece Demokrat Parti Sevdalısı, gönüllüsü biriyim. Çünkü bu ideolojiye, tutkuyla bağlı olan, tüm demokratların hatta şu zamanlarda başka partilere mensup olsalar dahi daima o kıvılcımı hala hep içinde hisseden, Demokrat Parti’nin tutkunları, sevdalıları olduğunu, yaşadığım, hissettiğimden dolayı, tekrar o kıvılcımı yakabileceğimizi inandığım için, Demokrat Parti için kır atın doğru yol da yürüğünü göstermek adına, birlik olup davamıza sarılmamız gerektiğini, bu gönülden gelen hareketim ile böyle şerefli görevi kabul edip üstlendim. Çünkü ümit ediyorum ki, büyük, küçük, bu partinin özü olanlar, hakiki demokratlar, bu davanın sahipleri, bizi yalnız bırakmayacaklardır. Kişiler ve şahıslar fanidir! Asıl olan, geçmişte faydalı icraatları olan, o kişilerin, o büyüklerimizin, ideolojisini, düşüncelerini, misyonunu yaşatmaktır! Kıratı şahlandırmaktır! Önce Partimiz, Demokrat Parti’ye sonrada bu seçimlerde Millet Vekili Adayınız olarak, tutkuyla partiye gönül vermiş herkes ile el ele bu yolda yürürken, yanımızda olmanızı ve gönülden desteklerinizi bekliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi