15 Temmuz 2016 Cuma günü kalkışılan cumhuriyetimize, demokrasimize ve milli irademize kast eden darbe girişimini kınamak ve birliğimizi perçinlemek için Tire’deki Sivil Toplum Kuruluşları yürüyüş düzenledi.

Tire Şehitler Parkı’nda toplanan Tireliler ellerindeki Türk Bayrakları ile sloganlar atarak Tire Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde yürüyüşü düzenleyen Sivil Toplum Kuruluşları adına Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu basın açıklaması yaptı.

Çapkınoğlu basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “15 Temmuz gecesi Tük Milleti ve Milli Kurumlarımız, Cumhuriyetimiz, Demokrasimize ve Milli iradeye kasteden alçakça bir saldırıyı önlemiştir. Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması Türk Milletinin demokrasimize ve milli iradeye sahip çıkmasıyla mümkün olmuştur. Demokrasi düşmanlarına karşı iktidarıyla, muhalefetiyle siyasi partilerimizin gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlı duruş en büyük takdiri hak etmektedir. Gözü dönmüş darbecilerin saldırılarına büyük bir sebatla direnen böylece Gazi unvanını bir kez daha hak eden meclisimizle gurur duyuyoruz. Bu darbe girişimine direnen tüm halkımıza, başta kahraman Emniyet görevlileri ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin şerefli mensuplarına minnet duygularımızı haykırıyoruz. Hayatını kaybeden kahraman sivil şehitlerimize, Emniyet mensubu şehitlerimize, emir altında şehit olan Mehmetçiklerimize Allahtan Rahmet, Kıymetli Ailelerine sabırlar, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

HALKIN İRADESİ DIŞINDA HİÇBİR İRADEYİ TANIMAYACAĞIZ

Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz kuruluşundan bu yana en güç dönemini yaşamaktadır. Bu şerden, hem demokrasimize hem de birlik beraberliğimizi güçlendirerek çıkmak her vatandaşın kutsal görevidir. Bundan böyle Atatürk ve Türk Milletinin kurduğu tam bağımsız, laik ve demokratik cumhuriyetimize sahip çıkmak başlıca asli görevimiz olmalıdır. Bu kaostan çıkmak ancak demokrasimize güçlendirilmesi, toplumsal barışın tesis edilmesi ile mümkündür. Şimdi çok daha güçlü olmak bir birimize daha fazla sarılmak, birbirimizi daha fazla sevmek zorundayız. Bizi millet yapan, bizi ayakta tutan Şanlı tarihimizden gelen hoşgörüye daha fazla ihtiyacımız var. Bu vesile ile halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacağımızı, demokrasiden vazgeçmeyeceğimizi bir defa daha haykırıyoruz.”

Düzenlenen yürüyüş okunan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Düzenlenen yürüyüşe Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer, Tire Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Davutoğlu, Tire İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, Add Tire Şubesi Başkanı Murat Özan, Eğitim-iş Sendikası temsilcileri, Tire’deki dernekler, siyasi partilerin temsilcileri katıldılar. 

Editör: Haber Merkezi