HABER: SÜLEYMAN  GÜLEROĞLU

Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen anma ve çelenk koyma törenine Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şube Başkanı Gürçay Işık,  CHP Ödemiş ilçe Başkanı Hamdi Halis ve yönetimi ile CHP Eski Milletvekili Eren Erdem katıldılar.

Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şube Başkanı Gürçay Işık, “ Türkiye Cumhuriyeti, ulus ve üniter devlet modeliyle tüm mazlum milletlere örnek olmuştur. Milli Mücadele öncesinde var olan saray ve hanedanlık yönetimi,  Cumhuriyetle birlikte, yerini, ulus egemenliğine ve parlamenter sisteme bırakmıştır. Laik, sosyal ve hukukun üstünlüğü esasları üzerine kurulan Türkiye Cumhuriyeti bir çağdaşlaşma devrimidir. Devrimin yaratıcısı, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk’ün kurduğu ulus ve üniter devlet sistemi, O’nun bedenen aramızdan ayrılışından sonra türlü saldırılarla yok edilmeye çalışılmıştır. Siyasetin işbirlikçi kadroları eliyle Cumhuriyet karşıtı tutumlar desteklenmiştir. Atatürk Cumhuriyetini yıkmak için öncelikle, Atatürkçü aydınların ortadan kaldırılması gerekliydi. 1990’lar Atatürkçü aydınların, devleti yönetenlerin gözleri önünde katledildiği yıllardır.

31 Ocak 1990’da Kurucu Genel Başkanımız Prof. Dr. Muammer Aksoy’un katledilişiyle başlayan süreç, Turan Dursun, Bahriye Üçok ve Uğur Mumcu cinayetleri ile sürdü.  Çetin Emeç, Onat Kutlar, Eşref Bitlis, Ahmet Taner Kışlalı, Ali Gaffar Okkan suikastları de aynı karanlık odakların hain planlarıdır. Bu yönüyle bakıldığında suikastların asıl hedefinin Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti olduğu açıktır. Esas milli beka sorunu bu suikastların arkasındaki güçlerin, bir türlü gün yüzüne çıkarılamamasıdır. 24 Ocak 1993’de bombalı suikast sonucu aramızdan alınan Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun katillerinin aradan geçen 27 yıla rağmen bulunamaması, cinayetin aydınlatılamaması ya da aydınlatılmak istenmemesi bu bağlamda düşündürücüdür. Ne acıdır ki Uğur Mumcu ve demokrasi şehitlerimize dil uzatan, onların aziz hatıralarını karalamaya çalışan siyasi zihniyet tarafından yönetilmekteyiz. Mücadelemiz işte bu zihniyete yöneliktir. Adalet ve Demokrasi Haftası’nda hak, hukuk, adalet, demokrasi, insan hakları, özgürlükler ve laik cumhuriyet için canlarını hiçe sayan aydınlarımızı unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı bir kez daha haykıracağız. Uğur Mumcu’yu hain saldırıyla aramızdan alınışının 27. yıl dönümünde sarsılmaz bir inanç ve kararlılıkla, saygıyla anıyoruz. Ocak ayı, toplumsal hafızamızı yoklama zamanıdır. Ocak ayı, acıları bal eyleyerek Atatürk Devrim ve ilkelerine, üniter devlet yapımıza, hukukun üstünlüğüne, insan hak ve özgürlüklerine, demokrasiye her ne pahasına olursa olsun sahip çıkma zamanıdır.  Tüm yurtsever kurum ve kuruluşları, yurttaşlarımızı Atatürkçü Düşünce çatısı altında güç birliği yapmaya, karanlık güç odaklarına karşı omuz omuza mücadele etmeye çağırıyor, katledilen aydınlarımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceğimizi bildiriyor, saygılar sunuyor, katılan tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Belediyemiz ile birlikte bu akşam saat 20.00 de Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlediğimiz sinevizyon gösterisi-şiir ve şarkılardan oluşan Anma Gecesine hepinizi bekliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi