Haber: Tolga KIZGIN

İlçenin kültürel varlığının korunması ve yaşatılması amacıyla çalışmalar sürdüren Ödemiş Belediyesi geleneksel uygulamaların arttırılması konusunda mahalle statüsüne geçen bölgelerde mahalle fırınları yapıyor. Yapılan çalışmalar kapsamında Demircili Mahallesi’nde fırın yapımı tamamlanarak, hizmete sunuldu.
Ödemiş Belediyesi tarafından Ödemiş’in çeşitli mahallelerine kurulan fırınların sayısı 28’e yükseldi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem Demircili Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. Yaklaşık 150 kişinin katılım gösterdiği ve yeni fırının odunlarının ateşlendiği yemek şöleni eski geleneklerimizi anımsatıyor. Fırından çıkan sıcak yiyecekler sokak arasına kurulan masalarda ikrama sunuldu. Başkan Badem, hanımların hazırlamış olduğu birbirinden güzel ikramları tattı.

Bu çalışmalar neticesinde, ortak bir kullanım alanına kurulan fırın, odun ateşinde pişen yemeğin lezzetini, 1050 nüfuslu Demircili Mahallesi’nde evlere taşıyacak.

“Eski gelenekler canlanıyor“

Demircili Mahalle Muhtarı Ülkü Coşkun,“ Eski geleneklerimiz bu tür çalışmalarla gözlerimizde canlanıyor. Kurulan fırının mahalle halkı için çok faydalı olacağını düşünüyorum. Bizim mahallemize ve diğer mahallere böyle bir imkânı sağlayan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’e teşekkür ediyorum. 



Editör: Haber Merkezi