Türk Dil Kurumu Büyük Türkçe Sözlük şöyle ifade ediyor Delikanlı kelimesini;

“ 1. Çocukluk çağından çıkmış genç erkek. 2. Sözünün eri, dürüst, namuslu kimse. “

Şimdi gelelim, bende nereden çağrışım yaptığına, yazı konusu olmasına.

Gazkesmez Muhittin (Özütürk) ile eşlerimiz kardeş çocuklarıdır. Bacanak sayılırız. Kendisi Bozdağ’ ın 46 yıllık damadıdır, bense 56 yıllık.

Geçtiğimiz Pazar günü Allah razı olsun, aile büyüğümüz Yüksel Teyze ile eşi Semra kardeşimi ve kardeşi ile Sevgi kızını toplayıp Gölcük’ e ziyaretimize geldiler. Ziyaretin bir farklı boyutu da, geçen hafta sözlediğimiz torunum Nebi’ nin kutlaması idi. Dünürü soran Muhittin kardeşime, Facebook’ ta dünürümüzün o mutlu günün anısına büyük mana ifade eden üç kelimeyi “İlk adımı attık.” ve paylaştığı aile fotoğrafımızı gösterince, sevinçle:

“ Bizim Ali “ dedi Gazkesmez. Sözlerine ilâve etti: “Delikanlı çocuktur.” Ben de ilk görüşümde ayni kanıya varmıştım. Adını sen koydun dedim. Bizim Ali de, Bozdağ’ ın damadı. Benim eski dostlarımdan Bozdağ’ lı Tahir Coşkun rahmetlinin damadı oluyor. Oğlum Mümtaz’ la çok yakıştılar.

Muhittin’ le sonra delikanlılık üzerine epey konuştuk. Son yıllardaki siyasetin Delikanlılık gibi nice güzel hasletleri de yok ettiğini hayıflanarak dertlendik.

“Bizim Ali (Gördesli) “ ve aile fertlerini çok sevdik, Yüce Allah Evlâtlarımız bizim delikanlı Nebi ile Melis Hanımefendi kızımızı sonsuza dek mutlu etsin.

BİR DELİKANLI DAHA..

Yukarıda Facebook açtım demiştim, Belki bir yıldır açmadığım sayfamda uzaklardan, çok uzaklardan bir başka delikanlı evlâdımın, özlem kokan, beni ağlatan güzel mesajını buldum. Şunları yazmış Alp Emre Kököz.

“Rifat Amcacığım! Yazılarınızı dikkatle takip ediyorum. Bu vesile ile sizin ve Pervin Teyzemin ellerinden öperim. Kardeşim Mümtaz ve Günseli Ablamın ailelerine çok selâmlar. Allah, en kısa zamanda bizleri bir Sofra etrafında toplanmayı nasip etsin.”

Hani son günlerde hayıflanarak söz ediliyor ya: 250.000 Gencimiz ABD. de diye. Alp Emre gibi Türk Milliyetçiğinin kralı bu çocuğu da Anavatan’ da tutamadık. Rahmetli Babası Zafer Kököz, benin Can Kardeşimdi. Aliağa Petkim’ de Daire Başkanı iken genç yaşta sevdiği Allah’ına kavuştu idi.

Alp Emre, Ankara Devlet Konservatuarı, Tiyatro Bölümünü bitirdi. Meraklıları “Zeytin Dalı” dizisinden hatırlayacaklardır. Askerliğini, Yedek Subay olarak, 35 yıldır kanayan yaramız olan Güneydoğu’da PKK ile gönüllü komando olarak savaştı. Amerika’ da Pilotluk Eğitimini müteakip, Havacılık alanında ekmeğini kazanıyor. Bir Türk Hanımefendisi ile yuvasını da kurdu.

Hani o 250.000 bin gencimiz var ya, hayal ettikleri Türkiye’ ye ne zaman dönecekler? Bunun cevabını Türk halkının ancak yüzde ellisi biliyor.

Gözlerinden hasretle öpüyorum delikanlı Emre’m benim.

Saygılarımla.