2015 Genel Seçimleri öncesi ilçe kongrelerini tamamlayarak çalışmalarına devam eden AK Parti İzmir İl Teşkilatı 31 Ocak’taki il kongresi öncesinde partinin mahalle başkanlarıyla bir araya geldi. Balçova Termal Otel’de gerçekleşen toplantıya İzmir Milletvekilleri, Denizli Milletvekili İzmir İl Koordinatörü Mehmet Yüksel, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İl yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

Sandıkları patlatacağız

İl Başkanı Bülent Delican mahalle başkanlarıyla bugüne kadar bir araya gelmemelerini kendilerinin ayıbı olarak gördüğünü belirtti ve 31 Ocak’taki il kongresi çalışmalarından bahsetti. Delican, “Sandık gününe kadar öyle koşacağız ki sandıkları patlatacağız. AK Parti İzmir’de bu defa başaracaktır. Bugüne kadar hep isteyen taraftık. Toplantılara ‘şu kadar adam toplayalım’ diyorduk. Ama düşündük ki partinin kılcal damarları olan, insanlarla birebir ilişkileri olan mahalle başkanlarımıza yemek verdik mi? Hayır. Bu bizim ayıbımızdır. Biz bir ekipsek birbirimize her zaman sarılacağız. 31 Ocak İzmir için çok güzel bir gün olacak. İzmir’e çok büyük sürprizler gelecek. Dün sayın başbakanımızla beraberdim. İzmir’i çok seviyor. Gözlerinde onu gördüm. Her sabah arkadaşlarımıza partimizde buluşuyoruz. Kahvaltılı bir toplantı yapıyoruz. Kimi gün biri boyoz alıyor, bir tepsi börek getiriyor. İmece usulü kardeşçe kahvaltımızı yapıyoruz. Sonra çalışmalarımıza devam ediyoruz. Buca dışında tüm ilçeleri dolaştım. Ciddi bir çalışma var. Genel başkanımızın mahallelerdeki gözü kulağı sizsiniz. Bu sistemin temel iskeletini siz oluşturuyorsunuz. Parti tüzüğünde çalışmaları çok net belirtilmiştir. Bu kişilerin arasından meclis üyeleri, ilçe başkanları, il başkanı, milletvekili inşallah bakan da çıkacak. Sizler en uçta bizi temsil eden arkadaşlarsınız” diye konuştu.

 

Erdoğan gavur İzmir demedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’e gavur demediğini ve bunun bir algı duvarı olarak örüldüğünü belirten Delican, “Sizler beni buraya getirdiniz. Sizlerin çalışmaları sonucunda 4 kişi genel başkanımızın karşına çıktık. O bize şunu söyledi: ‘İzmir’de gönüllere girin herkesi kucaklayın’. Sayın cumhurbaşkanımız İzmir’i, İzmirliyi yürekten seviyor. Onun o sıcak yüreğini İzmirliye anlatmak zorundayız. Bir algı duvarı örüldü. Maalesef bazı yerlerde bizden daha yüksek oy aldılar. Cumhurbaşkanımızın söylemediği sözleri atfettiler. 5-6 yıl önce Buca toplantısında, ‘İzmir’e yakışmayan söylemler var bunları kaldıracağız’ dedi. 2-3 gün sonra gazetelerde, ‘Başbakan gavur İzmir dedi’ yazıyor. Kardeşim demedi. Biz şahitiz. Yalanla iftirayla her şeyi yaptılar. Artık uyanık olacağız. Yüzlerine vuracağız. Akdeniz’in incisi, modern bir kent olarak gördüğü kenti kendisine ‘bakın bu İzmir’deki yanlış algı yönetimi düzeldi. Artık Türkiye normalleşiyor’ diyeceğiz. Türkiye’nin, İzmir’in normalleşmeye ihtiyacı var. Türkiye’nin, İzmir’in sinir uçlarıyla oynadılar. Hak etmediğimiz bir yenilgi yaşadık” dedi.

 

Pert olmuş bir arabayı devraldık

2015 seçimini bugüne kadar ki en önemli seçim olarak gördüğünü belirten Delican iktidarı devraldıkları hükümeti pert olmuş bir arabaya benzetti. Delican “ 2002 yılında devraldığımız hükümet motoru yanmış lastikleri patlamış araç pert halde bize teslim edildi. Anahtarı aldık motoru çalıştırdık. Bol bol benzini de koyduk. Kaynakları başka taraflara götürmüşler. Hortumları kestik. Araba yürümeye başladı. Verdiğimiz hizmetlerle 13 yıllık sürede arabayı yeniledik. Araba şahlandı ama hala stabilize yoldayız. Otoban yanımızda duruyor. Otoban sivil anayasadır. Gişelerden geçmeliyiz. Bu gişeler 2015 Haziran seçimidir. İnşallah bu bileti aziz vatandaşımızdan alacak mıyız? Bu uç beyleri tam çalışırsa gönülleri girerse o gişenin biletini bize verir. En az 330 milletvekili çıkarttığımızda referandumda olsa bu anayasayı değiştirecek güçte olacağız. Ve bu güçle o otobanda bizi kimse tutamayacak. O kadar kritik bir seçime gidiyoruz. 31 Ocak kongresi de bu seçim için ne kadar istekli olduğumuz gösterecektir. İller arasında bir yarış var. Gözünüzü seveyim bu yarışta beni yarıda bırakmayın. Genel başkan toplantı yaptığına gözler İzmir’de oluyor. Demek ki İzmir’e karşı bir özlem var. Bunu da dindirecek olan sizlersiniz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi