HABER: GAMZE ONAN

Başbakan Ahmet Davutoğlu İzmir’de Bergama ve Buca mitinglerinin ardından Ödemiş’te Küçükmenderes Havzası’ndaki vatandaşlar ile buluştu.

Küçükmenderes Havzası’ndan binlerce vatandaşın doldurmuş olduğu Hükümet Konağı önünde miting gerçekleştiren Davutoğlu vatandaşlara seslenirken onlardan tek başına iktidar olma sözünü istedi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, “Cumhurbaşkanımız Başbakan olduğu zaman efsane bir açılış için açılış için buraya getirmiştik. Türkiye’de 16 tesisin açılışını Ödemiş’ten yapmıştı. Bizlere yapamazsınız dediğiniz Beydağ Barajı için yola çıkmıştık ve onun buradan açılışını yapmıştık. Bugün yine sizlerin gayreti ile bir başka başbakanımızı, yeni liderimizi, başbakanımızı Ödemiş’te ağırlıyoruz. Sizin bu güzel yüzünüz, sizin bu cesaretiniz, sizin bu sevginiz olduğu sürece biz bu kentte pek çok işi birlikte yaparız. Hatırlayın 2004 yılında yola çıktığımızda biz Beydağ Barajı ile başlayacağız dediğimizde “hadi canım sende” dediler ama Sayın Bakan Veysel Eroğlu arkada o zaman başbakanımızın talimatı ile tarihi bir rekorla 26 ayda bir barajı bitirdi. 2004 yılında biz size iki söz vermiştik. Bir sulama derdinizi iki ulaşım derdinizi çözeceğiz diye. Sulama derdini Sayın Veysel Eroğlu sayesinde bu sorunu çözdük. O Ödemiş’e 4 Küçükmenderes’e 7 tane baraj sığdırdı. Onlarca gölet kilometrelerce sulama kanalı ile bu ovayı ihya etti. Yol dedik yine hatırlayın demiryolu 1881’de yapılmış söküm kararına “hiçbir şey yapamazsınız” dediler. Yine Sayın Binali Yıldırım Bakanımın gayretleri ile, onun talimatları ile 2 kez bu hattı değiştirdik ve saatte 100 km hızla giden vagonlarla artık rahat gidiyorsunuz.”

Ak Parti Ödemiş İlçe Başkanı Halil Demir, “Burada güzel bir güne imza atmak için hep birlikte toplandık. Hep birlikte Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nu ağırlayacağız. Hepinize bu kalabalık için teşekkür ediyorum. 1 Kasım seçimleri sonrasında da zafer kutlamaları için burada toplanmayı temenni ediyorum.”

 “Bu dönemde iki söz vermiştik”

Badem, “Bu dönemde karşınıza gelirken sizlere iki şey söyledik. Bir tanesi işsizliğe çözüm bulmak bir tanesi de ulaşımın geri kalan kısmına çözüm bulmak olacaktı. Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi’nin ihalesi yapıldı. Gerekli işlemler yapıldı ve çalışmalar devam ediyor. Sayın Binali Yıldırım’ın sayesinde de burada bir çağrı merkezi kurduk. 15-20 gün içerisinde 300’ün üzerinde gencimiz orada çalışmaya başlayacak.”

Ak Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, “Değerli kardeşlerim bu Ödemiş ovası var ya bu verimli topraklar yalnızca karnımızı doyurmuyor, sadece ürün yetiştirmiyor. Öyle güzel insanlar yetiştiriyor ki helal olsun size. Çok önemli bir seçime gidiyoruz bir haftamız var. Bu 7 gün eve gitmek yok sabah akşam çalışacağız. Sandıkları boş bırakmayacağız ve kadınlarımızın çalışması ile biz bu seçimi kazanacağız. Hanımlarımız eğer karar verirse evel Allah bu seçim kesin bizimdir. Ben bu kararlılığı sizin gözlerinizden görüyorum. Gençler bu gelecek size emanet bakın hepimiz gelip geçiyoruz. Önemli olan bu topraklarda atalarımızın bize bıraktığı bu değerleri ileri nesillere taşımaktır. Peygamber efendimizin sancağı altında gençlerimizi milletimizi güzel günlere inancıyla kavuşturmak amacımız. Bu uğurda şehit düşen kardeşlerimize buradan bir kez daha rahmetle anıyorum.”

Ak Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, “Değerli arkadaşlarım bir haftamız var bir hafta sonra Ödemiş ve Küçükmenderes destan yazmaya hazır mı? Biz milletimizin gelecek hedeflerini gerçekleştirdik ama işimiz bitmedi çünkü ülkemizde milletin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine göz dikenler var. Bu topraklar Türkiye Cumhuriyeti’nin ve bağımsızlık destanının yazıldığı efelerin diyarıdır. Bu topraklar tarımda hayvancılıkta her türlü desteği veren bereketli topraklardır. Bu yüzden bu ülkeye hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur.”

Ak Parti İzmir Milletvekili Adayı Nükhet Hotar, “Bugün burada mutlu bir günü yaşıyoruz. 1 Kasım inşallah tarihte yazacak. Türkiye Cumhuriyeti’nde bütün vatandaşlarımızın gurur duyduğu bir Ak Parti’miz olacak. O yüzden 1 Kasım hepimiz için hayati bir dönüm noktası, biz çocuklarımızın hepimizin geleceğini oylayacağız. Biz yine Ak Parti’nin tek başına iktidara geleceği, anaların tekrar ağlamayacağı bir ortamı oluşturacak ortamı yaratma fırsatını 1 Kasım’da tekrar elde edeceğiz. Sizlere bu yönde güvenimiz sonsuz. Allah bir daha bizi IMF kapılarına muhtaç etmesin. Allah bir daha bu ülkeye koalisyon kaosları yaşatmasın.”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Ödemiş’in bereketli topraklarına selam olsun. Burası kadim medeniyetlerin harmanlandığı bir merkezdir. Bizde dur durak yok istikamet belli, menzil belli 1 Kasım da Türkiye’nin her yerinde tek başına iş başına demeye geliyoruz. 1 Kasım 2015 tarihi endişenin değil umudun kapısı olacak. Türkiye bir kez daha bilinmezliğe meçhule hayır diyecek. Emin olun hiçbir vatandaşımızın hakkını hukukunu çiğnetmeyiz. Bu toprakları cumhuriyetiyle demokrasisiyle ancak ve ancak Ak Parti kadrosu savunur. Demokrasiden, adaletten, istikrardan ve gelecek hedeflerimizden vazgeçmeyiz. Biz vatandaşın her kesimiyle konuşarak yol haritamızı belirledik. Her alanda müjdeler verdik sizlere ve bunları yerine getireceğiz.

“İzmir Büyükşehir Belediyesi gerekeni yapmıyor.”

“İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş konusunda üzerine düşen görevleri yerine getirmiyor. Görevlerini yerine getirmek zorunda. Biz Ak Partili Belediye olan tüm ilçelerin olduğu gibi Ödemiş Belediyesi’nin de sonuna kadar arkasındayız. Arkalarındaki güç olarak kalmaya devam edeceğiz.”

Her kesime müjdeler verdi

Başbakan Davutoğlu, “Toplumun her kesimine güzel haberlerimiz var. Yiğit, gönlü temiz ege kadınlarına sesleniyorum. Sizin her türlü ihtiyacınızı karşılıyoruz. Doğum olduğu anda ilk çocuğa 200 ikinci çocuğa 300 üç ve üzeri çocuklara 600 lira doğum hediyesini devlet ödüyor. Anneler çalışıyorlarsa onlara ilk çocuk için 2 ikinci çocuk için 4 üçüncü çocuk için 6 ay yarı zamanlı çalışıp tam zamanlı ücret alacaklar. Biz annelerimizin ayaklarının altından öperiz.

“Gençlere ücretsiz internet imkanı ve hibe”

“Gençlerimiz dünyanın her yerine açılabilsin daha iyi iletişim kurabilsin diye onlara ücretsiz internet imkanı getiriyoruz. Biz gençlerle Türkiye’nin geleceğine yürüyoruz. Ödemiş insanı İzmir insanı çalışkandır. Gençlerimize iş kurmak istediklerinde ve proje getirdiklerinde devlet 50 bin TL gençlere hibe ödeyecek. Annesinin babasının sermayesi gibi helal ilk sermayeyi biz vereceğiz. Gençler ayrıca bana yine sermaye lazım derlerse 100 bin TL faizsiz kredi vereceğiz. Gençlerimize aldıkları faizsiz kredi karşılığında da %85 biz kefil oluyoruz. İlk kez iş kuran gençlerimizin bir yıllık maaşı devlet olarak biz veriyoruz.”

 “Esnafımıza 30 bin TL’ye kadar faizsiz kredi desteği vereceğiz. İşçilerimize asgari ücreti 1300 TL ye çıkartıyoruz. Bu yılın başına kadar 1100 TL olan emeklilerimize yılda 1200 TL destek vermiştik. Şimdi bütün emeklilerimize 1 Kasımdan sonra ayda 100 TL yılda 1200 TL ayrıca maaş zammı yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde ev almak için konut hesabı açanların %75 peşinatının % 15’i devlet tarafından ödenecek.”

Başbakan Ahmet Davutoğlu diğer müjdelerini de kalabalık ile paylaştıktan sonra Adana’da gerçekleştirecek olduğu miting için Ödemiş’ten ayrıldı.

 

 

Editör: Haber Merkezi