HABER: NAZİF HARUPÇU


Ödemiş’e bağlı Ovakent, Bademli, Konaklı büyük mahalleri başta olmak üzere, 18 mahalleye ve Aydın iline ulaşım sağlayan Ovakent karayolunun dar olması nedeniyle, şoförler her gün tehlike ile karşı karşıya kaldıklarını dile getirerek imza kampanyası başlattılar.

Ovakent, Konaklı, Bademli dolmuşlarının kalktığı durakta imza kampanyası başlatan şoförler, Yollarının bir an önce genişletilmesi için yetkililerden yardım istediler.

Yolumuz unutuldu

250 imzalı dilekçeyi Kaymakamlık ve Karayollarına vereceklerini belirten şoförlerden Mehmet Ersümer,  “Ödemiş çıkışı ile Çatalarmut mevkiindeki 14 kilometrelik yol çok dar. Ve bu yoldan günde yüzlerce araç geçmekte. Yağmurlu havalarda yol kenarlarına su birikmesi nedeniyle, yol deniz haline geliyor ve geçit vermez hale geliyor. Araçlar denizaltı gibi suyun içinde kalıyor.

Bundan bir süre önce şoför arkadaş araçla giderken araç suyun içinde iken kalp krizi geçirdi ve şoför araçtan zor çıkarıldı.

Bu yol yıllardır yapılacak denildi ve yapılmadı.  Unutulmuş yolda araç sürmekteyiz. Şu an imza kampanyası başlattık, 200-250 imza topladık.

Burada bu yolu kullanan her köyden vatandaşlardan imza toplandı.

Bu yolun bir an önce yapılmasını istiyoruz. Bizim siyasetle işimiz yok. Siyaset gütmüyoruz. Buradan insanlar geçmekte. Buradan 2 araç yan yana zor geçiyor. Yaya yürüyemiyor zaten” dedi.

1979 yılından beri şoförlük yapmakta olan İbrahim Yücel’de konuşmasında, “Ben bildi bileli yani 36 senedir her gelen bürokrat bu yolu yapacağız edeceğiz diye vaatlerde bulundu. Bu vaatlerini yerine getiren olmadı. O kadar yazışmalar oldu, İş Ankara’ya varınca unutuluyor. Bu yol araç trafiğini kaldıramaz hale geldi”.

Bir başka Minibüs şoförü Hakan Karaman, “Geçtiğimiz günlerde iki minibüs yan yana geçerken, aynalarının tosması nedeniyle, kırılan aynanın camları içerideki yolcuyu yaraladı. Biz bu devlete vergi veriyoruz. Burayı Büyükşehir mi? Karayolları mı?, Devletin kendisi mi yapacak bilmiyoruz.

Kimin sorumluluğunda ise, bizim yol emniyetimiz ve can emniyetimiz için bu yolun bir an önce güvenli hale getirilmesi, Onların kamusal görevi”.

Emekli pilot ve yolcu olan Hasip Kaya, “1978 yılından beri köyüme gelip gidiyorum. Yöre halkının bu çilesi devam ediyor. Karayolları sorumluluk alanında ise bu yolun genişletilmesini çok görmemeleri lazım ”dedi.

Editör: Haber Merkezi