Yurdumuzun değişik yörelerinden gelen yaklaşık 600 dağcı, Ödemiş Bademli ’de buluştu.

  Efe Dağcılık Ödemiş Belediyespor Kulübü Dağcılık Kolunun düzenlediği 3. Geleneksel Ödemiş Bademli Dağcılık ve Doğa Sporları Şenliği yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Kamplı düzenlenen Şenliğe Yaklaşık 600 dağcı katıldı. Dağcılık Şenlikleri Kapsamında Aydın Dağlarına tırmanan dağcılara, Mümtaz Saygı, Nuri Zeyrek, Salih Üzdürmez, Salim Taşbaş ve İlhan Biçer rehberlik etti. Dağcılık ve Doğa sporları Şenlikleri Cumartesi akşamı kamp ateşinin yakılmasıyla başladı. Efe Dağcılık Başkanı, Mümtaz Saygının açılış konuşmasıyla başlayan şenliklerde hayatını kaybeden dağcılar anısına saygı duruşunda bulunarak istiklal marşımız söylendi. Bademli ‘nin misafirperver Başkanı Selahattin Kundak konuklara hoş geldiniz diyerek karşıladı. TDF İzmir İl Temsilcisi Bayram Ali Altuğ dağcılık eğitiminin önemi hakkında bilgiler verdi. Ardından, Ödemişli Efeler zeybek oynadı. Daha sonra Dağcılar dans gösterileri yaparak stres attı.  
600 dağcı katıldI.
Ödemiş Bademli 3. Geleneksel Dağcılık ve Doğa Sporları Şenlikleri hakkında gazetemize bilgi veren Efe Dağcılık Başkanı Mümtaz Saygı,“Efe Dağcılık olarak düzenlediğimiz, Ödemiş Bademli Geleneksel Dağcılık ve Doğa Sporları Şenliklerinin bu sene üçüncüsünü yaptık. Yurdumuzun birçok yerinden gelen Dağcıların katılımıyla yoğun bir ilgi oldu. Şenliklerimize bu sene yaklaşık 600 kadar dağcı katıldı. Cumartesi günü Bademli ‘ye gelmeye başlayan dağcılar burada kamp kurdular. Daha sonra Bademli’nin doğa ve tarihi yerlerini gezen dağcılar, akşam yemeğinin ardından yakılan kamp ateşinin etrafında eğlenip sohbet ederek stres attılar.  Vatanımızın savunmasında bulunan gurur kaynağımız Efelerimizin anısına da Zeybekler oynadı. Ertesi günü dağcılar değişik rotalardan Aydın Dağları’na tırmandılar. Efe Dağcılığa desteklerinden dolayı, Ödemiş Belediye Başkanımız Sayın Mahmut Badem’e, Ödemiş Belediyespor Kulübü Başkanı Halil Güler’e,  Şenliklerimize katılarak bizleri onurlandıran Ödemiş Belediyesi Meclis Üyesi Selahattin Kundak’a, tüm katılımcı dostlarımıza, emeği geçen arkadaşlarımıza ve misafirperver Bademli halkına ayrı ayrı teşekkür eder, bir sonraki yıl yapacak olduğumuz şenliklere tüm doğasever dostlarımızı Ödemiş Bademli ’ye bekliyoruz.” Dedi.

İki gün süren şenliklere;  Dokuz Eylül Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (DEDAK),Verçenik Dağcılık, Buca Dağcılık, Gaziemir Belediyesi Doğa Sporları, Macera Grubu, İzmir Gençleri Dağcılık, Doğa Dağcılık, Smyrna Doğa Sporları Kulübü, Sardes Doğa Sporları ve Dağcılık Kulübü (SARDOK),   Üyesi dağcılar Katılarak değişik rotalardan Aydın Dağları’nın 1831 rakımlı zirvesine başarıyla tırmandılar.

                                     

 

 

 

Editör: Haber Merkezi