“Türkiye manüel vitesten otomatik vitese geçecek”

 HABER/ BAŞAR UÇAR 

Ödemiş’te Spor Toto’nun desteğiyle Ödemiş Belediyesi’nin inşa ettiği halı sahaların açılışlarına katılan AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, 16 Nisan’da Türkiye’nin manüel vitesten otomatik vitese geçeceğini belirterek, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekili olamama korkusuyla yalanlar söyleyip hayır oyu istediğini öne sürdü.

Ödemiş’e bağlı Ertuğrul, Kurucuova ve Türkönü mahallelerinin ortaklaşa kullanacağı halı saha Ertuğrul’da, Kızılcaavlu ve Alaşarlı mahallelerinin ortaklaşa kullanacağı halı saha da Kızılcaavlu’da düzenlenen törenlerle hizmete girdi. Renkli anların yaşandığı açılışlarda AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ bol bol penaltı atışı yaptı, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Halil Güler kalecilik performansıyla alkış aldı.

“Spor Toto desteğiyle Ödemiş’e 8 halı saha”

Törenlere AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın yanı sıra Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa, Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran, önceki dönem AK Parti İlçe Başkanı Ali Hadim, belediye meclisi üyeleri ve mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Ertuğrul’da gerçekleşen ilk törende konuşan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, merkezdeki mahallelerde ne varsa çevre mahallelere de onu kazandırmaya devam ettiklerini belirterek, Spor Toto’nun desteğiyle bugüne dek Ödemiş’te 8 halı sahanın hizmete sunulduğunu söyledi. Ortak halı sahaların aynı zamanda çevre mahalleler için bir sosyal yaşam alanı olacağını ifade eden Badem, Ödemiş’in köylerinde son derece yetenekli gençlerin bulunduğunu kaydederek gençleri spor alanlarına davet etti. Badem, Ödemiş’te sözünü verdikleri Gençlik Merkezi’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yatırımı olarak hızla yükselmeye başladığını sözlerine ekledi.

AK Parti hükümetlerinin gençlik ve spor yatırımlarına büyük önem verdiğini ifade eden AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ da Ödemiş Belediyesi’ni çalışmalarından dolayı kutladı. İzmir’de AK Partili belediye başkanlarının sık sık Ankara’nın yolunu tutarak Spor Toto ile benzer işbirliklerine hız verdiğini söyleyen Dağ, şimdiye dek bu konuda Spor Toto’nun kapısını projeyle çalan bir CHP’li belediye başkanı bulunmadığını ifade etti. Dağ, hiçbir ayrım yapmadan gençlerin spora yönlendirilmesiyle ilgili projelere destek verildiğini anlattı.

“Güneş Motel pazarlıkları henüz unutulmadı”

16 Nisan’daki Anayasa değişikliği referandumuna da değinen Dağ, “Bir kez daha tarihi bir süreçten geçiyoruz. 9-10 yıl öncesini hatırlayın bir kapatma davası açılmıştı iktidardaki AK Parti’ye. Eğer AK Parti o gün kapatılsaydı Türkiye ulaşımda, sağlıkta ve birçok alanda bu kadar ileri durumda olur muydu? Gezi olaylarını dış güçler, dış güçlerin uzantısı dernekler tertipledi. Eğer başarılı olsalar bugün kim bilir ne durumdaydık? 15 Temmuz işgal girişimini milletimiz hep birlikte püskürtmeseydi Türkiye Cumhuriyeti bugün hangi ahvalde olurdu?

16 Nisan öncesi buna gerek var mıydı diye soranlar var. Bu millet 15 Temmuz’da bir işgali püskürttü. Ancak bundan öncesi bu millet bir tarafta Cumhurbaşkanı bir tarafta Başbakan olması sebebiyle birçok operasyona tabi tutuldu. Bu iki başlı sistemin ortadan kalkması için buna ihtiyaç vardı. Güneş Motel pazarlıkları henüz unutulmadı. Bunların bir daha yaşanmaması için ‘Evet’ diyoruz. Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir lider olmasa bile güçlü bir sistemin kalıcı olması için ‘Evet’ diyoruz” dedi.

CHP’ye de yüklenen Dağ, “CHP bugüne dek memleketin yararına olan her şeye ‘hayır’ dedi. Üçüncü havalimanına, Marmaray’a, Konak Tüneli’ne, İzmir Körfez Geçiş Projesi’ne ve daha nicelerine hayır dedi. Bu kez neden hayır diyor. Biliyor ki 780 bin kilometrekarelik Türkiye’de %25 oyla bir daha asla iktidara gelemeyecek, mümkün değil. CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu niye istemiyor? Çünkü yarın Recep Tayyip Erdoğan karşısında aday olduğunda Cumhurbaşkanı seçilemeyeceğini biliyor. Böyle olursa milletvekili de seçilemeyeceği için koltuk korkusuyla yalanlar söylüyor” dedi.

Milletvekili attı, Büyükşehir Meclis Üyesi kurtardı!

Konuşmaların ardından Ertuğrul, Kurucuova ve Türkönü mahalle muhtarlıkları adına katkılarından dolayı milletvekili Hamza Dağ’a plaket verildi. Kurucuova Mahalle Muhtarı Tahsin Kırkar, halı saha projesinden dolayı Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ve emeği geçenlere teşekkür ederek, Kurucuova’nın düğün salonu talebini de dile getirdi.

Ertuğrul ortak halı sahasında ilk penaltıyı milletvekili Hamza Dağ attı. Dağ kalecilikte de şansını denedi. Daha sonra İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin AK Partili üyesi ve Ödemişspor eski başkanı Halil Güler kaleye geçti. Bir kez daha beyaz noktaya gelen Dağ’ın kullandığı penaltıları çıkartan Güler’in performansı alkış aldı.

“Manüel vitesten otomatik vitese”

Kızılcaavlu Mahallesi’ndeki bir diğer halı sahanın açılışında da Türkiye’nin gelişimini sürdürdüğünü ve 16 Nisan’da manüel vitesten otomatik vitese geçeceğini söyleyen AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, vatandaşlardan gelecek için, yarınlar için “evet” oyu kullanmalarını istedi. Türkiye’nin şahlandığı dönemlerde darbelerle önünün kesildiğini, Cumhurbaşkanı-Başbakan anlaşmazlıklarıyla ekonominin geçmişte büyük zararlar gördüğünü ifade eden Dağ, yeni güçlü sistemde bunların yaşanmayacağını aktardı.

Kızılcaavlu Mahalle Muhtarı Şakir Özol da AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Belediye Başkanı Mahmut Badem ve AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Halil Demir’e katkılarından dolayı plaket takdim etti. Duaların okunmasının ardından Kızılcaavlu’daki halı sahadaki ilk santrayı vekil Hamza Dağ ve Belediye Başkanı Mahmut Badem birlikte yaptı. Dağ, penaltı atışlarını Kızılcaavlu’da da sürdürdü.

 

Editör: Haber Merkezi