Efe Dağcılık Ödemiş Belediyespor Dağcılık Kolu üyesi dağcılar Türkiye Dağcılık Federasyonunun (TDF) düzenlediği  “8 Temel Dağcılık Eğitimi”ni tamamladılar.

Türkiye Dağcılık Federasyonunun düzenlediği “8 Temel Dağcılık Eğitimi” nin sonuncusu olan, İzmir Bölgesi Kış Arama ve Kurtarma Eğitimi 28 Şubat- 5 Mart 2015 tarihleri arasında Isparta’da Davraz Dağı Kayak Merkezi tesislerinde gerçekleştirildi. Eğitime Efe Dağcılık’dan Salim TAŞBAŞ, Nuri ZEYREK ve Salih Üzdürmez katıldı.

Dağcılık Eğitimine katılan Efe Dağcılık üyesi dağcılardan Dr. Nuri Zeyrek; “28 Şubat 2015 Cumartesi günü “Kış Arama ve Kurtarma Eğitimi” için ISPARTA-Davraz Kayak Merkezi’ne hareket ettik. Buradan telesiyejle ve kısa bir yürüyüşle kamp bölgesine ulaştık. 1950 metre rakımlı Kır Yayla bölgesine kamp kurduk. Burada 5 gün boyunca arama ve kurtarma ile ilgili; kazazedeyi arama, ilk müdahale, onu dağdan tahliye etme, çığda nasıl davranılması gerektiği gibi önemli bilgiler teorik ve pratik olarak tatbik edildi. 05 Mart günü de kampın toplanması sonrası dönüşe geçildi. 8 temel eğitim boyunca ekibimize desteğini esirgemeyen TDF eğitmeni Sayın Durmuş Uçgun, Emin ALİ Kalcıoğlu, Mehmet Sezgin ve Senem Taragay hocalarımıza, TDF İzmir İl Temsilcimiz Sayın Bayram Ali Altuğ’a ve Başkanımız Sayın Mahmut Badem’e çok teşekkür ediyoruz. Gelecekte edinmiş olduğumuz deneyimlerimizin paylaşılmasını ve faydalı olmasını temenni ediyoruz.”  

Editör: Haber Merkezi