Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ün 76'ncı ölüm yıldönümü nedeniyle dağcılar, hava şartlarının olumsuz olmasına rağmen, Ata’mıza bağlılığını göstererek Mahmut Dağı’nın zirvesinde andılar.

TDF İzmir İl temsilciliğinin geleneksel olarak her yıl yapılan etkinliğin 16.   düzenlendi. Ata’ya Saygı Yürüyüşünde Türkiye’nin değişik illerinden gelen 18 dağcılık kulübüne üye 1064 dağcı, Mahmut Dağı’nın 1630 rakımlı zirvesine tırmandı. 09 Kasım 2014 Pazar günü yapılan Ata’ya Saygı yürüyüşüne Efe Dağcılık Ödemiş Belediyespor Kulübünden de 25 dağcı katıldı. Efe Dağcılara Mümtaz Saygı rehberlik etti. 

 Ata’ya Saygı yürüyüşü ile ilgili gazetemize bilgi veren, Türkiye Dağcılık Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Bayram Ali Altuğ şunları söyledi: “Yurdumuzun değişik illerinden gelen dağcılık kulüpleri sabah saat 08.45 de Kemalpaşa meydanında toplandı. Yapılan saygı duruşu ve Milli Marşımızın söylenmesinden sonra,  Dağcılık Federasyonu başkanı Sn. Alaattin Karaca Dağcılara hitaben bir konuşma yaptı. Atamızın anısına yakışır şekilde ve geniş katılımlı olarak görkemli bir şekilde yapılan tören sonrası dağcılar; kuvvetli yağmura rağmen saat 09.55 de farklı rotaları kullanarak Mahmut Dağı zirvesine doğru tırmanışa geçti. Saat 11.22 de Alaattin Karaca, TDF. Yönetim Kurulu Üyesi Ergun Kuyumcu, İl Temsilcisi Bayram Ali Altuğ, Tdf Antrönörü Senem Taragay, Mehmet Önal,  Arif Demir, Ercüment Eş ve Manisa İl Temsilcisi Fuat Kuloğlu’nun bulunduğu grup 14.10 da zirveye ulaşarak Türk bayrağı, Dağcılık Federasyonu ve İl Temsilciliği flamalarını açtı. Kulüplerin gruplar halinde zirveye gelmesi saat 14.30 a kadar devam etti. 14.40 da dönüşe geçildi ve saat 17.20 de faaliyet tamamlandı. Son yıllarda düzenlenen dağcılık faaliyetleri içinde en geniş katılımlısı olarak düzenlenen bu faaliyete Tescilli 18 İzmir kulübü katılmıştır.  Faaliyete İzmir Kulüplerinin yanında ilçelerden gelen dağcılar ile Manisa ve Aydın’dan gelen sporcuların da iştirakiyle sporcu sayısı 1064 e ulaşmıştır. Buradan Ata’ya Saygı yürüyüşüne katılan TDF başkanına, dağcılık kulüplerine ve dağcı dostlarıma çok teşekkür ediyorum.”

Haber: ilhan BİÇER

Editör: Haber Merkezi