Haber: Dilek Ayvalı

5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesinin 85. Yıldönümünde 9 Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Arı Cumhuriyet Kadınları Derneği Tire Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte Atatürk, Cumhuriyet ve Kadın konulu bir konferans verdi. 

Programın açılış konuşmasını yapan Tire Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Rana Erbek günün anlam ve önemini belirten kısa bir konuşma yaparak katılımcılara hoşgeldiniz dedi.

Tire Belediyesi Kültür Salonunda düzenlenen konferansta konuşan Prof. Dr. Kemal Arı, “Mustafa Kemal Atatürk kim? Mustafa kemal Atatürk’ten söz ederken Mustafa Kemal Atatürk adı bizi hep heyecanlandırır. Niçin, her şeyden önce çağdaş bir cumhuriyet kurmuş ve bu çağdaş cumhuriyeti bizlere emanet etmiş. Cumhuriyetin kuruluşundan 10 sonra kadına seçme seçilme hakkı vermiş. 6 yıl sonra belediye seçimlerinde oy kullanma hakkını vermiş. Bu tarihlerde aydınlanma kültürünü yaşayan dünya adım adım faşizmin kucağına ilerlerken, Aydınlanmayı güya yaşayamamış bir toplumda, Mustafa Kemal Atatürk kadına değer veren çok güzel adımlar atmıştır” dedi.

Programda daha sonra soru cevap bölümüne geçildi ve Prof. Dr. Kemal Arı’nın Tirelilerin sorularını yanıtlamalarının ardından kitaplarını imzaladı.

Konferansa Tire Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Rana Erbek ve üyelerinin yanı sıra Tire Belediyesi Meclis Üyesi Halil Çulhaoğlu, Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı, Tire Romanları Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Karabacak, Tire Kitap Kurdu Derneği Başkanı Ece Öztabak, Tire Ticaret Odası Meclis Üyesi Saadet Şengök ve çok sayıda Tireli katıldı.

Editör: Haber Merkezi