Ödemişte Cumhuriyet ‘in kuruluşunun 93.yıldönümü etkinlikleri bugün sabah saatlerinde Ödemiş Hükümet Konağı önünde sivil toplum kuruluşlarının çelenk koyma töreniyle başladı.
Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şubesi ve Cumhuriyet Halk Partisi İlçe örgütü sabah Hükümet Meydanı önünde bulunan Atatürk anıtı önüne çelenk bıraktılar.

Çelenk Koyma töreninde bir konuşma yapan CHP Ödemiş Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Dalar ; “Türkiye Cumhuriyetinin 93 yıllık öyküsü bir başarı, bir uygarlaşma öyküsüdür. Cumhuriyetin başarıları ile Cumhuriyetin daimi bekçileri olarak haklı bir gurur duyuyoruz. Cumhuriyetin en büyük erdemi, Türk toplumunun ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir. Ulusumuz Cumhuriyetle birlikte ulusal bir devletin, onurlu, özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşları haline gelmiş, devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur. Bizler geri adım atmayacağız, sinmeyeceğiz, teslim olmayacağız. Bugün burada bulunmamızın sebebi, Cumhuriyeti, Demokrasiyi, parlamenter sistemi, laikliği savunmaktır. Bizler Cumhuriyeti kurarken kimseden izin almadık, kutlarken de kimseye hesap vermeyeceğiz” dedi.

Ödemiş’te Resmi tören ise saat 12.30’da hükümet konağı önünde başladı. Törene Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Garnizon Komutanı Prs. Yzb. Hasan Yüzüak, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Dr. Mert Gümüşay, Baro Temsilcisi Erdem Boyacı, daire amirleri siyasi parti temsilcileri ve Sivil toplum kuruluşları katıldı.

Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Garnizon Komutanı Prs. Yzb. Hasan Yüzüak, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem tarafından Atatürk büstüne çelenk bırakıldı.


Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şubesi ve Cumhuriyet Halk Partisi dün akşamda Ödemiş Zeytinlik Mahallesinde 29 Ekim Fener Alayı etkinliği düzenledi.

Vatandaşların katılımıyla yapılan etkinlikte ADD Başkanı Gürcay Işık ve Zeytinlik Mahalle Muhtarı Ferit Aynalı kısa birer konuşma yaptılar.

Editör: Haber Merkezi