Ödemiş Baro Temsilcisi Erdem Boyacı hakkında sosyal medyada paylaşım yaptığı bir fotoğraf ile ilgili olarak açılan Cumhurbaşkanına hakaret davasının ilk celsesi Ödemiş Adliyesi 4.Asliye Ceza Mahkemesinde hâkim Mehmet Alan gözetiminde görüldü. Boyacı’ya İzmir Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, Yönetim kurulu üyeleri Av. Nuriye Kadan, Av. Cem Cemal Coşkan ile Eski İzmir Baro Başkanı Av.Ercan Demir katıldı.

Ödemiş Baro Temsilcisini Ödemişli meslektaşları da destek verdi. İlk celsenin görüldüğü davada Boyacı savunmasını avukatlarıyla görüşüp yapacağını belirterek süre talep etti. Boyacı’nın avukatlığını üstlenen İzmir Baro Başkanı Av. Aydın Özcan Erdem Boyacı’nın davasına vekâlete ismi olamayan bazı İzmir Barosu avukatlarının müdafi olarak katılmak istediklerini belirti. Aydın Özcan’ın müdafi avukat olarak katılım isteği kabul edildi. Vekâlete ismi olmayan avukatların müdafi olarak kabul edilmesiyle ilgili beyanname diğer celseye bırakıldı. Duruşma 27 Ekim 2016 saat 13.30’a bırakıldı. Duruşma çıkışında İzmir Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, Ödemiş Baro Temsilcisi Av. Erdem Boyacı, İzmir Eski Baro Başkanı Av.Ercan Demir bir basın açıklaması yaptı.

“ KAMUYA AÇIK KİŞİLERİN ELEŞTİRİLERE AÇIK OLMASI GEREKİR”

İzmir Baro Başkanı Av. Aydın Özcan ; “Kamuya mal olmuş kişilerin eleştirilere açık olması gerekir. Uluslararası hukuk ülkemizdeki ceza hukukuna bunu açıkça öngörmüş olmasına rağmen bazı davalar siyasallaştırılarak siyasi iktidarın yönlendirmesiyle açılmaktadır. Ülkemizde vatandaşlarımız bazı siyasilere hakaret ettikleri gerekçesiyle haklarında davalar açılmaktadır. Bu da ülkemizin uluslararasında küçük düşmesine neden olmaktadır. Bu durum yargı bağımsızlığı hukuk üstünlüğü ile çelişmektedir. Bu yönde uluslar bazlı kararlar bulunmaktadır. Bugün meslektaşımızın yargılandığı davada bu yöndedir. Bu davada beraat edeceğine inanıyoruz. İzmir Barosu olarak tüm meslektaşlarımızın olduğu gibi Erdem Boyacı’nın yanındayız. Meslektaşımızın beraat etmesi konusunda her türlü mücadeleyi vereceğiz.”

“ ÜLKE TARİHİNDE BÖYLE DAVA GÖRÜLMEMİŞTİR”

İzmir Eski Baro Başkanı Av.Ercan Demir ; “Ülke tarihinin hiçbir döneminde hiçbir Cumhurbaşkanıyla ilgili hakaret sebebiyle bizzat kendisinin şikâyetçi olduğu dava görülmemiştir. Ancak diktatörlüklerde görülmüştür diye düşündüğümüz davada görülmemiş olduğunu görüyoruz bu abuk bir durumdur. Bu davalar Cumhur Başkanına hakaret edildiği gerekçesiyle açılıyor ama asıl amaç Türkiye’deki ifade özgürlüğünü ortadan kaldırmaktır. Bunun güdümlü bir hale getirildiği görülmektedir. Bizler bu davalar karşısında güçlü olacağız. Erdem arkadaşımızın davasına sonuna kadar sahip çıkacağız”

“HUKUKCULAR ELEŞTİRİR HAKARET ETMEZ”

Ödemiş Baro Temsilcisi Av. Erdem Boyacı ; “ Bana destek olan 100’den fazla meslektaşım ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Biz hukukçular eleştiririz ama hakaret etmeyiz. Hakareti zayıf kişilikliler yapar. Biz hukukun üstünlüğüne hakkın teslimine inanıyoruz. Biz barolar olarak nerede haksızlık nerede hukuksuzluk var barolar olarak bunun üstüne gittik. Örgütlü olarak gitmeye devam edeceğiz. Katılan destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi