Cumartesi Ödemiş trafiği felç
Yetkililerden trafik düzenlenmesi isteniyor

Şehir merkezinde otopark şart

Ödemiş’in goca pazarı hem ilçe hem de dışarıdan gelen vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşıyor. Ancak ana arterlerde hem araç trafiğinin hem de vatandaşların yürüdüğü alanların belli noktalarda çakışması trafik sorununun büyümesine neden oluyor.
Uzun yıllardır Ödemiş’te gün geçtikçe artan araç sayısına karşılık ve araç sürücülerinin otoparkları kullanma alışkanlığının olmaması Ödemiş sokaklarını daha çekilmez bir hale getiriyor. Çift yönlü araç parkları geçişlerdeki yayaların geçiş sırasında araçlarla karşı karşıya gelmesi tam bir kargaşaya sebep oluyor.

Ödemiş Bengisu Otoparkı, Yıldız Otoparkı, okulların bahçeleri birçok sürücü tarafından kullanılsa da boş bulduğu yere park eden sürücülerde fazlalıkta. Ana arterlerde hem araç seyrinin kolaylaşması hem yayaların rahat yürüyebilmesi için normal zamanlarda da denetimlerin olması gerekirken özellikle Cumartesi günü bu durumun ciddiyeti Ödemiş Trafik Komisyonu tarafından ele alınarak tedbirler alınması gerekiyor.

Araç sürücüleri de bu konuda daha duyarlı davranmalı ve trafik ekiplerine bu konuda yardımcı olmak, vatandaşlık görevlerini toplumun menfaatine yerine getirmek zorunda.

Saraçoğlu Caddesi ve Hürriyet Caddesi’nin kesiştiği noktada Cumartesi günü yaya ve araç trafiğinin daha kontrollü olması için bir trafik memurunun görevlendirilmesi gerekiyor. Yetkililerden bu konuda gerekli önlemlerin alınması talep ediliyor.

Ödemiş’e şehir merkezine yakın otopark şart. Bir yanda mevcut otoparklar hem araç sürücüleri tarafından kullanılmazken bir yandan işyerlerine daha yakın alanlarda park etme arayışı içerisinde olan sürücüler sokak aralarına ve ana arterlere park etmeye devam ediyor. Bu nedenle de şehir merkezinde yeni otopark alanlarının yapılması fazlasıyla ihtiyaç. Konuyla ilgili geçmiş dönemde Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’in projesi olan Hükümet Meydanın da ki yer altı otopark projesini tekrar gündeme getirip getirmeyeceği merak ediliyor.

 
Haber:Süleyman GÜLEROĞLU

Editör: Haber Merkezi