HABER / DİLEK ACAR

"BİLİNÇLİ OLURSAK CUMA NAMAZLARINI KILMAMIZ MÜMKÜN OLACAK"

Valiliklerin ve müftülüklerin iş birliğiyle yeterli bahçesi, avlusu ve açık alanı bulunan camilerin cuma namazı için belirlendiğini anlatan Erbaş, şöyle devam etti:

"Buradaki kriter caminin avlusunun olması. Avlusu olmayan camilerin de hemen yakınlarındaki açık alanlar, pazar yerleri hatta Din Öğretimi Genel Müdürümüzün özel gayretiyle imam hatip okullarımızın avluları, bahçeleri kullanılacak. Camilerin eğer avlusu, bahçesi müsait değilse, mahallede uygun yerler, açık alanlar cuma namazı için hazır hale getiriliyor. Şu an arkadaşlarımız, yetkili müftülerimiz, imamlarımız, herkes bunun için çalıyor."

Erbaş, "Ayrıca bu süreçte, cami avluları ve meydanlar bazı yerlerde yetersiz kalabilir. İklim ve hava şartları müsait olmayabilir. Vatandaşlarımızdan, azami derecede dikkat ve anlayış göstermelerini, sabır ve sükunetle davranmalarını, hocalarımıza ve görevlilere yardımcı olmalarını, ısrarcı olmamalarını özellikle istirham ediyorum. Sağduyulu ve bilinçli olursak inşallah en yakın zamanda tüm camilerimizde ve cami içinde cuma namazlarımızı kılmamız mümkün olacaktır." ifadelerini kullandı.

ABDESTİNİ ÖNCEDEN ALIP SECCADENİ YANINDA GETİR DÖNEMİ

Cami ve mescitlere gelecek kişilerin yanlarında kişisel seccadelerini getirmelerinin talep edildiğini vurulayan Erbaş, imkanlar dahilinde müftülükler tarafından tek kullanımlık seccadelerin temin edilerek kullanıma sunulacağına işaret etti.

Namazın işaretle belirtilen yerlerde kılınması, camiye giriş-çıkışlarda ve içeride güvenli mesafenin ihmal edilmemesi, namaz öncesi ve sonrasında fiziksel temas ile musafahadan kaçınılması gerektiği belirtildi.

KİRAZ'DA YENİ MAHSUL PAZARINDA CUMA NAMAZI KILANACAK 

Kiraz ilçe merkezinde Belediye tarafından yapılan Yeni Mahsul Pazarı'nda ve İmam Hatip Lisesi bahçesin de Cuma Namazı kılanacak.

ÖDEMİŞ'TE CUMA NAMAZI KILANACAK CAMİLER

Arduhanlı Camii / Cumhuriyet  Camii / Çamlık Camii / Efe Konut Camii / Fatih Camii / Gürcüzade Camii / Hamdibey Camii / Helvacı Mehmet Efendi Camii / İmam Hatip Lisesi Camii / İrfanlı Camii / Kubbeli Camii /  Kuvvetli Camii /  Manavahmet Camii / Sanayi Camii / Şeker Camii / Tekeli Camii / Tekke Mescidi / Türkmen Camii / Ulu Cami / Üçeylül  Camii

TİRE'DE CUMA NAMAZI KILANACAK CAMİLER

Derviş Gazi Camii / EHL-İ BEYT Camii / Fadıloğlu Camii / Garaj Mescidi / Gürcümelek Camii / Hacı Çapkınoğlu Camii / Hacı Saim Mutlu Camii / Hamzaağa Camii / H. Karacaali Camii / İmam Hatip Camii / Karahasan Camii / Karakadı Necmettin Camii / Kazanoğlu Camii / Kesikbaş Camii / Leyse Camii / Lütfipaşa Camii / Mehmet Akif Camii / Mehmet Aliağa Camii / Mehmetbey Camii / Molla Çelebi Camii / Rum Mehmet Paşa Camii / Yahşibey Camii / Yalınayak Camii / Yavukluoğlu Camii / Yeni Camii / İBN-İ Melek Camii / İmam Hatip Ortaokulu Bahçesi

BAYINDIR'DA CUMA NAMAZI KILANACAK CAMİLER

Darulkurra Camii / Hacı Fatma Boduroğlu Camii / Hacı İbrahim Camii / Hacı İlyas Camii

BEYDAĞ'DA CUMA NAMAZI KILANACAK CAMİLER

Merkez Camii / Özkanoğulları Camii / Nalbantoğlu Camii  / Cumhuriyet Camii  /  YK.Aktepe Hacıaliler Camii  / Sarıkaya Camii / Erikli Camii / Çiftlik Camii / Yeşiltepe Camii / Karaoba Camii / Eğridere Mahalle Camii  / Çomaklar Camii / Şehit Üsteğmen Mehmet Sakallı Anadolu İmam Hatip Lisesi Bahçesi

Editör: Haber Merkezi