Haber: Gamze Onan

Ödemiş’in yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı görülmesiyle yüksek kesimler kara doyarken Ödemiş merkezde yaşayanlar karda vakit geçirmek için Gölcük ve Bozdağ’a gitmek zorunda kaldılar.

Ödemiş İnönü İlkokulu Müdürü Ayşe Soysal öğrencilerin kendisine sürekli “öğretmenim dağlarda kar var” dediklerini söyledi. Ödemiş Belediyesi’nin kamyonla okula kar getirmesinin ardından okul bahçesine çıkarılan öğrenciler karı görünce büyük sevinç yaşadılar. Karların içinde zaman geçiren öğrenciler karla oynamaktan mutlu oldular.

En güzel kardan adam yarışması

Okul bahçesine gelen karla zaman geçiren öğrenciler en güzel kardan adam yarışmasının yapıldığını öğrenince birbirleri ile yarıştılar. Yarışma sonunda birinci olan sınıf 3-B, ikinci olan sınıf 3-D üçüncü sınıf ise 4-A oldu.

Gelen telefonla düşüncemiz gerçeğe dönüştü diyen İnönü İlkokulu Müdürü Ayşe Soysal, “Bir elimiz Aydın Dağları bir elimiz ise Bozdağlara ulaşacak kadar yakınken öğrencilerimiz karı uzaktan görüyor, hayran hayran izliyordu. Kara ulaşamıyorlar ve oynayamıyorlardı. Anasınıfında bir öğrencimiz “öğretmenim ben hayatımda hiç kara dokunmadım ben kara dokunmak istiyorum” dedi. Bizde bir arayış içerisine girmiştik. Bu düşüncemizi biz Ödemiş Belediyesi ile paylaşmamıştık, sadece bir düşünceydi. Dün bizi aradılar ve “eğer uygun görürseniz yarın okula bir kamyon kar göndermek istiyoruz” dediler. Tabi ki kabul ettik ve ertesi gün okulumuza kar geldi. Çocuklarımız karla oynadılar, eğlendiler, keyifli zaman geçirdiler. Bunun için Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’e teşekkür ediyorum.”

 

Editör: Haber Merkezi