Adliyeye sevk edilen yedi kişiden 3’ü tutuklandı, dört kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

İlçede 2015 yılından itibaren çeşitli tarihlerde hayvan hırsızlığı olayları yaşandı. İzmir İl Jandarma Komutanlığı tarafından meydana gelen bu hayvanlar hırsızlığı olayları ile ilgili Jandarma Suç Araştırma Timleri ile Ödemiş İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda hayvan hırsızlığının organize suç örgütünce yapıldığı tespit edildi.

Ödemiş'te iki yıl içinde farklı zamanlarda meydana gelen Büyükbaş hayvan hırsızlığı olayları ile ilgili olay yerlerinde yapılan incelemelerde şüpheli ya da şüphelilere ait olduğu değerlendirilen ayakkabı izleri, sigara izmaritleri ile şüphelilerin kaçış güzergahlarındaki kamera kayıtları titizlikle incelenerek şahısların kullandıkları araç ile kimlik bilgileri tespit edildi. Bu doğrultuda elde edilen deliler sonucu hırsızlık olayının aynı şahıslar tarafından yapıldığı bu şahısların köyde çobanlık yapan ve çobanlık yaparken de hırsızlık olayı için keşif yapan (F.D.), (S.K.), (Ç.K., (A.İ.K.),(M.K.Ç) (Z.K.), (A.A), isimli kişiler oldukları tespit edildi.

İzmir İl J.K.lığana bağlı Jandarma Suç Araştırma Timleri ile Ödemiş İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince takibe alınan şüpheliler Afyonkarahisar ili Çay ilçesinde gözaltına alınmış olup, gözaltına alınan şüphelilerden (F.D.), (S.K.) ve (Ç.K.) çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine sevk edilirken (A.İ.K.), (M.T.) (Z.K.) ve (A.A.) ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Editör: Haber Merkezi