HABER:BSHA
Fakat bu defa da şöyle bir sorunla karşılaşıyoruz; ülkemizde cinsiyet değiştirme operasyonunu yapabilecek doktor sayısı çok az” dedi.

Konusunda Uzman Doktor Bulamıyoruz
Demet Karabağ, rapor almış transların cinsiyet değiştirme operasyonu yapabilecek uzman doktor bulmakta zorluk yaşadıklarını belirterek, “Artık SGK kapsamında cinsiyet değiştirme ameliyatları yapılabiliyor. Fakat bu defa da şöyle bir sorunla karşılaşıyoruz; devlette cinsiyet değiştirme operasyonunu yapabilecek kaç tane doktor var? Hormon konusunda bilinçli kaç tane doktor var? Yok gibi bir şey! Raporunu almış trans bir arkadaşımıza, işinde uzman doktor arıyoruz ama bulamıyoruz” diye konuştu.
Bir Arkadaşımız  Bu Yüzden Hayatını Kaybetti
Bir trans bireyin doktor bularak ameliyat olduğunu, bulduğu doktorun ilk ameliyatı olduğu için hayatını kaybettiğini söylen Demet Karabağ, “Bir arkadaşımız Antalya’da bir doktor bularak ameliyat oldu, doktorun ilk ameliyatıymış ve arkadaşımız bu yüzden vefat etti. Yani sigorta kapsamında her ne kadar cinsiyet geçiş ameliyatları karşılanıyor gözükse de, uzman doktor ya da cerrah bulmakta zorlanıyoruz.  Bu sebepten dolayı Türkiye’de doktorlar da belirli alanlarda uzmanlaşması gerekiyor diye düşünüyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi