HABER:CEREN ERCİH
İzmir’in farklı ilçelerinde meydana gelen yangınları söndürme çalışmaları son hız ile devam ediyor.
Aliağa
İzmir Aliağa ilçesi Samurlu Mahallesi’nde henüz nedeni belli olmayan bir sebepten dolayı orman yangını çıktı. Yangına kara ve hava müdahaleleri başladı.
Bayındır
İzmir Bayındır ilçesinin Lütuflar Mahallesi’deki yangın kontrol altına alınmadı. Dün akşamüstü başlayan yangın kontrol altına alınamıyor. Çevre il ve ilçelerden gelen destek ile hem havadan hem de karadan yangının söndürme çalışmaları da devam ediyor.

Urla
İzmir Urla ilçesi Mersin Boğazı ile Deve Deresi mevkilerinin yakınındaki ormanlık alanda henüz nedeni belli olmayan orman yangını çıktı. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangına 2 amfibi tipi uçak, 3 yangın söndürme helikopteri, 20 arazöz ve yer ekiplerinin yanı sıra çevre belediyelerden itfaiye araçları ve su tanklarıyla müdahale ediliyor. Öte yandan, yangında, bölgedeki rüzgar enerji santrallerinden biri de zarar gördü.
Öte yandan dün, Buca Kaynaklar Mahallesi’ndeki ormanlık alanda başlayan yangın 2 amfibik uçak, 6 helikopter, 20 arazöz ve yüzlerce itfaiye eri ile kontrol altına alındı.
Urla ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangına ise 1 yangın helikopteri, 1 amfibik uçak ve 8 arazöz ile müdahale edildi.

Editör: Haber Merkezi