HABER: AYŞE AKYÜZ


Geçtiğimiz 2014 yılının Mayıs ayında Ödemiş Belediyesi olağan toplantısında Ödemiş Belediye meclis üyeleri tarafından Ödemiş Çiftçi Mallarını Koruma Dairesi başkanlığına getirilmişti. Göreve gelmesinin ardından çalışmalarını sürdüren yeni Başkan Ali Bozkan dün Çiftçi Malları yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu’nu ziyaret etti.

Çiftçi mallarının yeni bütün şehir yasası ile birlikte yükünün artığına dikkat çeken Başkan Ali Bozkan  “Sayın Kaymakamımıza yeni devralmış olduğumuz Çiftçi Mallarını koruma Dairesi yeni başkanı ve yönetim kurulu üyeleri olarak, ziyarette bulunduk. Çiftçi malları Koruma dairesinin grev alanı önceden Ödemiş’in birkaç mahallesiydi. Şimdi ise yeni kanunla yükümüz daha da artı ve şimdi 99 mahalleye çıktı. Bunun için hızlı bir çalışma temposuna gireceğiz. Bu ziyaretimizde sayın kaymakamımızdan destek almak ve onunda düşüncelerini almak için bu ziyaretimizi gerçekleştirdik.”

Bozkan, Ateşoğlu’na önümüzdeki günlerde çiftçi malları olarak yapacakları çalışılmalarla ilgili olarak bilgi verdi. Başkan Bozkan önümüzdeki günlerde arazi yolarının düzeltilmesi ve su taşkınlarının önlenmesi için bir çalışma düzenleyeceklerini belirterek, Çiftçi malları olarak maddi konularda sıkıntı yaşadıklarını belirterek Kaymakam Celil Ateşoğlu’ndan destek istedi.

Çitçi Malları Koruma Dairesi olarak mevcut mahalleri genişletmek istediklerini belirterek, yapılandırma oluşturmak istediklerini söyledi. Yakın yerleri merkezi bağlayıp Çiftçi Malları Koruma Dairesi gelirlerini artırmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Çitçi Malları Koruma Dairesi 6 personel sayısını 10 çıkarmak istediklerini dile getirdi. Gelişi güzel bırakılan hayvan ölüleri, molozları gözetim altına almak için mobese kameraları takacaklarını anlattı.

Çiftçi mallarının Ödemiş gibi ziraat ve hayvancılıkla uğraşan bir kentte çok önemli bir kurum olduğunu belirten Ödemiş  Kaymakamı Celil Ateşoğlu “Ödemiş 3,5 aydan beri kaymakamlığını yürüttüğüm güzel ilçemiz, Ödemiş deyince akla zaten öncelikle ziraat ve tarım geliyor. Çiftçi Malları Koruma başkanlığı bu manada çok önemli bir kurum Son yasa değişikliğinden sonra Ödemiş Büyükşehir yasası içerisinde Büyük şehir belediyesine dahil edildi. Bu yasayla birlikte köyler kalktı mahalleye çevrildi. Bu sebeple Çiftçi mallarına koruma kanunuyla ilgili olarak değişiklikler oldu. Eski beldelerde ve eski 9 beldemizdeki koruma kalktı. Tek bir İlçe belediyesinin meclisinin seçmiş olduğu ilçenin tamamına hükmedecek bir koruma heyeti kuruldu. Burada beni ziyarete gelen arkadaşlarımız Ödemiş’in en yakın mahallesinde en ücra mahallesinde ilçe merkezine kadar çiftçi mallarını korumayla ilgili olarak görevli bir kurumdur. Geçmişten gelen bir takım sıkıntılarla bu işe başladılar. Geçmiş çiftçi mallarının muvaffakiyetlerin bir takım borçları vardı. Bunların yapılandırılması gerekiyordu. Biraz sıkıntılı bir süreç yaşandı. Çiftçi mallarının koruma başkanlığı özelikle hayvancılıkla uğraşan çitçilerimizi bir araya getiren ve onların birbirleriyle olan ilişkilerinde sıkıntıları telafi etmeye çalışan, önemli bir kurum. Bu manada bu kurumun yaşatılması verimli çalışması bizimde ilçe kaymakamlığı olarak en büyük isteklerimizden bir tanesidir. Bunun için kendilerine bundan sonraki yapacakları işlerdeki her türlü desteği vermeye hazırız onların başarısı bizi de çok mutlu edecek önemli olan burada hayvancılıkla uğraşan ve ziraatla uğraşan vatandaşlarımızın birbirlerinin zarar ziyan vermeden huzur içinde yaşamalarını sağlamak. Bu anlamda da koruma heyetine ciddi görevler düşüyor. Bizde Ödemiş Kaymakamlığı olarak onları destekleyeceğiz. Kendilerine görevlerinde başarılar diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi