20. Uluslararası Çiçek Festivali’nin hazırlıkları tamamlanırken Başkan Sesli bu yıl 2 milyon ziyaretçi hedeflediklerini söyledi. Bu yıl festival kapsamında İstanbul Kadıköy’de çiçek dağıtımı da yapılacak.
Bayındır Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi desteğiyle bu yıl 20.sini düzenleyeceği Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali’nin hazırlıkları büyük oranda tamamlandı. 3-7 Mayıs tarihleri arasında Bayındır’da gerçekleştirilecek festivalin onur konuğu il Eskişehir olurken ilçe ise İstanbul Kadıköy oldu.
“Çiçeğin Hikayesi Bayındır’da Başladı” sloganıyla gerçekleştirilecek festival yerli ve yabancı ziyaretçileri de ağırlayacak. Tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirten Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, “Geçtiğimiz yıl büyük bir coşkuyla gerçekleştirdiğimiz festivalimize bir milyon 600 bin kişi geldi. Bu yıl hedefimiz 2 milyon kişiye ulaşmak. Bayındır’da çiçekçilik çok önemli bir geçim kaynağı haline geldi. Adeta bacasız sanayi.  İlçe genelinde toplam 8 bin hektarlık alanda kapalı-açık yerlerde binin üzerinde üreticimiz var. Aileleriyle birlikte 5 bin kişi bu işten ekmek yiyor. Tesisler, tam kapasite çalıştığında 600 çeşit çiçek üretimi gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz yıl Yunanistan, Sırbistan, Bulgaristan ve Hollanda gibi ülkelerden gelen halk oyunları ekipleriyle adeta festivalimiz renkli bir şölene dönüştü. Bu yıl festival kapsamında yine Ukrayna, Makedonya ve İtalya’dan misafirlerimizi ağırlayacağız” dedi.
İstanbul'da çiçek dağıtılacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun festivale her zaman yakın ilgi gösterdiğini ve destek olduğunu da belirten Başkan Sesli, 20 yıldır devam eden festivalin bir anlamı, tarihi bulunduğunu da vurguladı. Sesli, 1998 yılında dönemin Bayındır Belediye Başkanı Alaeddin Çapuk’un naylon çadırlar ve zor koşullar içinde başlattığı tanıtım atağının bugün marka haline gediğini dile getirdi. Sesli, “Festivalimizin onur konuğu il Eskişehir. İlçemiz ise İstanbul Kadiköy. Biz festival programı kapsamında Pazar günü Kadıköy Vapur İskelesi’nde çiçek dağıtımı yapacağız. İstanbul’da Bayındır’ın çiçekleri kokacak” diye konuştu.
Sesli 3-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak festivale herkesi beklediklerini de sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi