CHP’nin kuruluşunun 90. yıl dönümü sebebiyle CHP Ödemiş İlçe Örgütü dün sabah saat 10.00’da Hükümet Meydanı Atatürk büstü önünde bir tören düzenledi. CHP İlçe Binasında bir araya gelen CHP’liler ellerinde Türk Bayrakları ile birlikte meydana geldiler. Törene CHP İlçe Başkanı Hikmet Güriş, Belediye Başkanı Bekir Keskin, Belediye Meclis Üyeleri ve partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İlçe Başkanı Hikmet Güriş, “Bundan 91 yıl önce 15 Mayıs 1915’te emperyalistlerin işgali ile başlayan 9 Eylül 1922’de emperyalistleri denize döktüğümüz gün ve 1923’te Atatürk’ün “Benim iki eserim vardır. Birisi Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir.” İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. Yıl dönümü, partimizin kuruluşunun 90.yıl dönümü kutlu olsun.  Geçmişi, Ulusal Kurutuluş ve Bağımsızlık Mücadelesine dayanan Cumhuriyet Halk Partisi, 9 Eylül 1923’de Halk Fırkası adı ile kurulmuş, yapılan ilk büyük kurultayda Cumhuriyet Halk Fırkası adını almıştır. Başlangıçta “Cumhuriyetçilik”, “Halkçılık”, “Milliyetçilik” ve “Laiklik” ilkelerini temel ilkeleri olarak benimseyen Cumhuriyet Halk Fırkası, 1931’de yapılan kurultayda ise “Devrimcilik” ve “Devletçilik” ilkelerini kabul edilip ilkelerini altı ok altında toplayarak, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adını almıştır. Okur-yazar oranımızın % 5’ler düzeyinde olduğu Cumhuriyetimizin ilk yıllarında, ulusal birliği sağlayabilmek için eğitime öncelik verilmiştir. İnsan hakları, özgürlükler, sanayileşme ve kalkınma sırası ile gelmeye başladı.  Bugün 90’ncı kuruluş yıldönümünü kutladığımız Partimiz (Cumhuriyet Halk Partisi) Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde atılmış olduğu sağlam temellerin üzerinde dimdik ayaktadır. Geçmişi Ulusal Bağımsızlık ve Kurtuluş mücadelesine dayanan partimizin bugün 90’ıncı yılını kutladığımız dönemde bile hala iç ve dış güçlerin kuşatması altında çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmanın mücadelesini dün olduğu gibi bugünde aynı inanç ve kararlılıkla vermeye devam ediyoruz”

“Yurtseverlerin inançlı ve kararlı mücadelesi ile bu karanlık günlerin de üstesinden geleceğiz”

Dünyanın Mazlum Halklarının örnek aldığı bağımsızlık mücadelesini vermiş Ulusumuz, o günlerin kini olsa gerek hala ülkemiz üzerine ayak oyunlarını oynamaya devam etmekte diye sözlerine devam eden Güriş; “Yerli işbirlikçilerini bulmakta da hiç zorlanmamaktadır. Bunda Ülkemizin yönetiminde söz ve karar sahibi olanları teslimiyetçi politikaları sebep olmaktadır. Sıfır sorun politikalarından, nerede ise sorunsuz komşumuzun kalmadığı bir döneme geldiğimiz dış politikalarla, nerede ise komşularımızla savaşın eşiğine gelmiş durumdayız. Uygulanan bu yanlış ve teslimiyetçi dış politikalar ne ülkemize nede komşularımıza bir fayda sağlamazken, olsa olsa emperyalist güçlerin çıkarlarına hizmet edecektir. Bugün itibari ile Ulusal Sınırlarımızın tehdit altında olduğunu, emperyalist güçlerin maşası terör örgütlerini muhatap alarak yapılan pazarlık ülkemizi bölünmenin eşiğine getirmiştir. Bu süreci de geçmişte olduğu gibi atlatmasını bileceğiz. Halkımız umutsuzluğa kapılmasın. Bundan 90 yıl önceki Bağımsızlık mücadelesinin öncüleri ve Cumhuriyetimizin güvencesi Cumhuriyet Halk Partisi saflarında tüm Yurtseverlerin inançlı ve kararlı mücadelesi ile bu karanlık günlerin de üstesinden geleceğimize hiç kimsenin şüphesi olmasın”

 

Cumhuriyet Halk Partisinin öncülüğünde, ülkesine ve geleceklerine sahip çıkmak isteyenler bu ortak mücadelede yerini alacak, önümüzde yapılacak olan (Mart 2014) yerel seçimler bu anlamda halkımızın önüne bir fırsat olarak karşımıza çıkacaktır. Bu vesile ile 9 Eylül 1923 de Halk Fırkası adı ile kurulan Partimiz Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhuriyetçilik”, “Halkçılık”, “Milliyetçilik” , “Laiklik” “Devrimcilik” ve “Devletçilik” ilkeleri ile kurmuş olduğu Demokratik, Laik Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere kazandıran ve Partimizin 90’ıncı yıldönümünü bizlere yaşatan başta Partimizin Kurucu Genel Başkanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, partimize emek ve gönül vermiş herkesi en içten duygularımla selamlıyor, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 90’ıncı yıldönümünü kutluyorum.  Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece, varlığını sürdüreceğine inandığım Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olduğum için gurur duyuyor, saygılarımı sunuyorum.

Editör: Haber Merkezi