HABER: AYŞE AKYÜZ


CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Evsen ve CHP Ödemiş Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Dalar Anneler günü nedeniyle Ödemiş Gereli mahallesinde patates tarlasında çalışan kadınlara ziyarette bulundu. CHP Gençlik Kolları üyeleri patates tarlasına inip annelerle birlikte seleleri ellerine alıp tarlada patates topladılar. Gençlik kolları üyeleri çiftçilerin sorunları dinleyerek bu sene patates de yaşanan don olayının etkileri konusunda bilgi aldılar.

Evsen ; “Çözüm emekçiden yana olanındadır”

7 Haziran seçimlerinin bir dönüm noktası olacağına vurgu yapan CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Evsen ; “Önümüzdeki 7 Haziran seçimleri Türkiye için bir dönüm noktası olacak. CHP İktidarın annelerin yüzleri hep gülecek. Bugün annelerimiz kısıtlı imkânları olduğu için sıcağın altında patates tarlasında alın terini dökerek ekmek paralarını çıkartmaya çalışıyorlar. Bizde emekçi annelerimize tarlada ziyarette bulunarak anneler günlerini kutladık. Onları bir nebze olsun mutlu edebildiysek çektikleri sıkıntıları az bir zamanda da olsa unutturabildiysek ne mutlu bizlere. Bugün görüyoruz ki patates üreticisi mağdur durumda patates ağır kış şartları nedeniyle hezimete uğradı. Patates üreticisi mağdur duruma düştü. Kilosunu 50 krş’ tan 5TL’ye çıktı. Çiftçi yaşadığı doğal felaket nedeniyle kendini kurtaramaz durumda kaldı. AKP özel yatlara, uçaklara mazotu 1,5 liraya verirken çiftçiden bunlar esirgeniyor. Patates üretici 8 kilo patates satarak 10 litre benzin alacak. Hani bunun işçi parası, su parası gübresi ve diğer giderleri çözüm CHP İktidarındadır. Çözüm emekçiden işçiden yana olandandır. Bu vesile ile Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bizlere armağan eden Zübeyde anamız ve şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerin bu özel ve kutsal gününü kutluyorum. ”

Dalar ; “CHP gençlik kolları olarak alın terinden emekten yanayız”

CHP Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Dalar ; “CHP olarak her zaman emekçiden haktan yana olduk. Bu özel günde de sabahın erken saatlerinde ellerine yemek sepetlerini alıp çocuklarının nafakasını çıkarmak için tarlada soğuk demeden sıcak demeden çalışan anaların yanında olduk. Biz CHP gençlik kolları olarak alın terinden emekten yanayız. CHP iktidarıyla çok yakında halkımızı tanıştıracağız. 7 Haziran ülkenin kaderini değiştiren bir dönüm noktası olacak. Bu aynı zamanda kadınların kazandığı bir zafer olacak. Çağdaş Türkiye’nin çağdaş gençlere çağdaş annelere ihtiyacı var. Bunu da ancak çağdaş eğitim alan gençlerle yapılır. Eğitim sistemimize AKP döneminde yapılan darbe ile laik eğitim sistemi zedelenmiştir. Türkiye’nin CHP İktidarına CHP’nin Türkiye’ye hizmet borcu var. Başta bu aziz vatan için canlarını çekinmeden feda eden şehit annelerimiz olmak üzere, tüm annelerimizin anneler günü kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevgili annesi Zübeyde hanımı da rahmet ve minnetle anıyorum.”

CHP Gençlik kolları üyeleri ardından Ovakent’te yapılan bahar şenliklerine katılarak, Birgi ve Gölcük Mahallelerinde vatandaşlarla buluştular.

Editör: Haber Merkezi