HABER: DİLEK AYVALI

Cumhuriyet Yeniden İzmir'den ve Tire'den Ayağa Kalkacak  

“Bu gün ülkemizin ekonomide, çevrede, hukukta, adaletin kendisinde, demokraside ve basında yaşamış olduğu kriz ortamı, özünde Cumhuriyetin yıkımından kaynaklanmaktadır” diyen Özen, “Bu durumda yaklaşan yerel seçimler sadece bir yerel seçim değil, Cumhuriyeti ayağa kaldırmak, yeniden bir Türkiye ve Tire hikayesi yazmak ve yerelden başlayan bir Türkiye geleceği inşa etmek için bir fırsattır. Bu hikayeyi en iyi şekilde yazmaya başlayacağımız şehir de İzmir ve elbette ki Tire’dir. Çünkü İzmir, Milli Mücadele sonrasında Türkiye’nin egemen güçlere karşı bağımsızlığını ilan ettiği şehirdir. Çünkü Tire Gökçen efe ve arkadaşlarıyla birlikte bu bağımsızlık ateşini ilk yakan şehirlerden biridir. Bu coğrafya Cumhuriyetin dünyaya ilan edildiği, o kutlu mücadelenin nihai noktasının konduğu yerdir. O halde yeniden bir Cumhuriyet hikayesi yazacaksak, bu topraklardan yazacağız. Sadece bir İzmir ve Tire  hikayesi yazmak üzere değil, Cumhuriyetin hikayesini yeniden yazdığımız gerçeğiyle hareket etmeliyiz. Bu seçimlerde İzmir’de yaşadığımız eşitliği, özgürlüğü, demokrasiyi, halkçı anlayışı ve birlikte yaşama kültürünü, bir Türkiye hikayesine dönüştürmeliyiz” dedi.

Bu Seçimler Sadece Bir Yerel Seçim Değildir 

Bu gün Türkiye’de yaşanan krizin temel sebebinin adaletsiz bir düzenden kaynaklandığını ifade eden Yücel Özen, “Yaşamakta olduğumuz kriz, kurulan adaletsiz düzenden kaynaklanmaktadır. Bu gün toplumumuzun  yüzde biri her şeye sahipken, yüzde doksan dokuzu alın teri döktüğü  işyerinde, maden ocaklarında, havalimanlarında yaşam savaşı veriyor. Sömürü düzeni içinde ezilerek yaşamaya mahkum ediliyor. Çocuğunun en temel ihtiyacını karşılayamadığı için üzüntüsünü ve ağır yükünü taşıyamıyor. Yaşadığımız tablo tamamen bundan ibaret. İşte bu adaletsizliğin karşısına konacak olan hikaye, halkçı bir ekonomi olmalıdır. Rantçı bir düzenin karşısında, halkçı bir ekonomiyi kurmak için, 31 Mart  yerel seçimlerinin bu halkçı hikayenin yazılacağı sandığı temsil ettiğini hatırlamamız gerekiyor. Bu yüzden bu seçimlerde Tire’de , İzmir’de,  yaşadığımız ilçe ve illerde, sadece yerele dair oy kullanmadığımızı unutmamalıyız.  Bu rantçı düzeni yerelden başlatarak tüm Türkiye’ye dayatan AKP anlayışının karşısına, halkçı bir anlayışla, eşitlikçi bir Türkiye’yi inşa etme fırsatı olarak, sandıklarda yeni bir Türkiye hikayesi yazacak ve Cumhuriyetimizi ayağa kaldıracağız” şeklinde konuştu. 

Meselemiz Türkiye ve Cumhuriyet Meselesidir

Meselenin kimlerin aday olacağı meselesi olmadığını sözlerine ekleyen Özen, “Mesele bu adayların hangi siyaseti temsil ettiğidir. Bu adayların temsil edeceği siyasetin nasıl bir belediyecilik anlatacağı ve o anlatılan belediyeciliğin nasıl bir Cumhuriyet hikayesine dönüşeceği meselesidir. Çünkü bizim meselemiz Türkiye meselesidir. Eşitlik, Halkçılık, Özgürlük meselesidir. Bu mesele yerel bir mesele değil Türkiye Cumhuriyetinin ayağa kalkma meselesidir” dedi.

Editör: Haber Merkezi