HABER: AYŞE AKYÜZ


Ödemiş CHP İlçe Başkanlığı her yıl geleneksel hale getirdiği Anneler gününde her anneye bir fidan geleneğini bozmayarak Ödemiş Öğretmen evi önünde 500 adet fidan dağıtımında bulundu.500 adet meyve fidanı kısa zamanda anneler tarafından tüketildi. Ödemiş CHP İlçe Başkanı Nazan Dönmez, Kadın Kolları Başkanı Emine Barut ve çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleştirilen fidan töreninde fidan alan annelerin mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Fidanları kendi elleriyle veren Ödemiş CHP İlçe Başkanı Nazan Dönmez annelerin en kutsal varlıklar olduğunu belirten Dönmez ; “Atatürk’ün göstermiş olduğu çağdaş uygarlık yolunda ilerleyen tüm kadınlarımıza aile yaşamındaki güçlü paylaşımları, çalışma hayatındaki başarılarından dolayısıyla sevgi ve şükran duygularımızı ifade etmek istiyoruz. Kadınlarımız, annelik sorumluluğunun yanı sıra, ülkemizin en zorlu dönemlerinde mücadeleci, azimli, fedakar ve güçlü duruşları ile engelleri her zaman aşmaya çalışmış ve başarmışlardır. Bugün de annelerimizin, kadınlarımızın taşıdıkları görev ve sorumluluklar en az Kurtuluş savaşı yıllarındaki ölçüde önem arz etmektedir. Ülkemizin içinde bulunduğu şartlar ve üzerinde dolaştırılan karanlık bulutlara karşı durmaksızın mücadele edeceğiz. Cumhuriyet`in temellerini atan, yürekli Türk Kadınları Anneler gününde saygının, asaletin ve özverinin simgesi durumundadır. Bugün, annelik duygularının ayrıcalığının hatırlandığı gündür. Gerektiğinde yavrularının gerektiğinde evinin direği, eşinin aynası olan kadınlarımızın her gününün annelik hissiyatı içinde geçmesini temenni ederiz. Artık her alanda sesini duyuran, adını altın harflerle yazdıran Türk Kadınları her zaman gururumuzdur. Başta şehit anneleri olmak üzere, tüm annelerimizin bu anlamlı gününü saygıyla selamlıyor, Mutlu, bir geleceğe hep birlikte yürümemiz dileklerimizle, tüm kadınlarımızın Anneler Gününü Kutluyoruz.”

CHP Ödemiş Zübeyde anayı unutmadı

Barut, “Bazı anneler evlat yetiştirir, bazılarının yetiştirdiği evlatlar dünyayı değiştirir”

CHP İlçe örgütü Pazar günü ise Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi önünde bulunan anıta çelenk bıraktı. Yapılan etkinliğe Ödemiş CHP Kadın Kolları Başkanı Emine Barut, Gençlik Kollar Başkanı Mehmet Dalar ve partililer katıldı.

Türk Kadını olarak hala o eşsiz evladın sunduğu eserler sayesinde özgürlüklerimizi yaşıyoruz diyen CHP Ödemiş kadın Kolları Başkanı Emine Barut ; “Bugün anneler günü tüm annelerin anneler günü kutlu olsun. Annelerin unutulmadığı bu özel günde ülkenin en büyük annesi Zübeyde hanımı anıtı önünde andık. Bazı anneler evlat yetiştirir, bazılarının yetiştirdiği evlatlarda tıpkı Zübeyde Hanım gibi dünyayı değiştirir. Bu vesile ile tüm annelerin anneler gününü kutluyorum.”

Editör: Haber Merkezi