Haber: DiLEK AYVALI 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde belediye başkanlığı ve meclis üyeliği aday adaylığı başvurusu için süre 26 Ekim Cuma saat 17:00’de sona eriyor. Tire’deki belediye başkan aday adaylarından Burak Alp Ersen, partiyi ve örgütü ciddiye alan ismin aday gösterilmesinin altını çizerek açıklamalarda bulundu.

 Dosyamı Cuma Günü Saat 10Ç.15' de Sunacağım  

Ersen şunları kaydetti, “Aday adaylarının CHP Tire İlçe Başkanlığından dosyalarını alarak, gerekli evrakları tamamlayıp,  Aday Adaylığı Dosyasını Tire İlçe Örgütüne sunması gerekiyor. Bu dosya verme işlemi, CHP genelgesine göre mevcut belediye başkanları için zaruri değil. Seçim sürecinde aday adayı olmak için istifa etmesi muhtemel parti il ve ilçe yöneticilerinin istifaları için 12 Ekime kadar süre tanınmıştı. Aday adaylarının başvurusu için ise önce 19 ekim tarihi öngörüldü, ancak daha sonra bu tarih 26 Ekim olarak değiştirildi. Burada Genel Merkezimizin; mümkün olduğu kadar canlı, heyecanlı ve umut vaat eden bir parti olduğumuzun kamuoyuna doğru yansıtılması amacıyla aday adaylığı sürecini uzattığını düşünüyorum. 

Benimle birlikte toplam 4 aday adayı Tire İlçe Başkanlığına gelerek dosyasını sunmuş olacak. Tüm aday adayı dostlarımızın partililiği ve toplumsal değeri tartışma götürmeyecek kadar açık ve ortadadır. Bizler İzmir demokrasisini yaşayan bilen insanlarız. İzmir’de partimizin mevcut belediye başkanları müthiş bir coşku ile partimize gelip, bugüne kadar yaptıkları ve bugünden sonra yapacaklarını içeren dosyalarını İlçe Yönetimlerine sundular ve aday adayı olmayı küçümsemediler. Biz de aynı şekilde mevcutta partili belediye başkanımız olmasına rağmen, Genel Merkezimizin talimatıyla aday adaylığı sürecine girdik. Bizlerin parti kültürü ve parti etiği öncelikli olarak bunu gerektiriyor. Tekrar söylemek gerekirse, mevcut belediye başkanları dâhil olmak üzere aday adayı olmak isteyenler partiye gidiyorlar, başvuru dosyası alıyorlar, geçmişte ne yaptıklarını ve gelecekte ne yapacaklarını tanıtan dosyayı hazırlayarak ilçe başkanlığına sunuyorlar. Ben de dosyamı 26 Ekim Cuma günü sunacağım” dedi.

Aday Çokluğu, CHP Seçimi Alacak Demektir 

Ersen kendisinin 20 yıllık Cumhuriyet Halk Partili olduğunu hatırlatarak, “Bizler 20 yıldır CHP’li insanlarız. Aday adayı olurken şahıs veya abilerimizden icazet de almıyoruz. Toplumun geniş kesimlerine sorduk, hemşehrilerimize sorduk, genel merkezimize sorduk ve başlattık bu süreci. Biz partimizi ve örgütümüzü ciddiye alıyoruz. İl yönetimini, Parti Meclisimizi, MYK’yı, partinin tüm organlarını ciddiye alarak bize belirlediği sürede dosyalarımızı hazırlayarak teslim ediyoruz. Tire’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin 4 aday adayı var şu an itibariyle. Bizim 4 aday adayı olarak, içimizden hangimiz gösterilirsek gösterilelim; birer Cumhuriyet Halk Partili olarak partimizi, seçmenimizi ve Tüm Tire’yi önemseyen ciddiye alanın arkasında durma sözümüz var. Bu demokratik bir yarış. Aday çokluğu kimseyi umutsuzluğa sürüklemesin. Aday çokluğu burada Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçimi alacağını gösterir. Aramızda kırgınlık olmayacak buna eminiz. Hepimizin ortak tavrı genel merkez hangimizi aday gösterirse göstersin biz onun arkasında duracağız. Ama bir tek şartımız var. Örgütü ciddiye alan bir adayın gösterilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi